Mainos

Mika Tommola näki ensiesiintymisensä televisiossa kultaiselta 80-luvulta – katso reaktio videolta: "Pitävätkö katsojat tuota edes uskottavana?"

4:33
Katso video: Tältä näytti Mika Tommolan ensiesiintyminen TV:ssä!

MTV:n konkaritoimittaja Mika Tommola esiintyi televisiossa ensimmäistä kertaa 1980-luvulla. Katso, millaiset reaktiot videon näkeminen hänessä herättää!

Mika Tommola esiintyi ensimmäistä kertaa kameran edessä Kymmenen uutisissa uutenavuotena 1985. Tommolan toimittama uutisvideo käsitteli uudenvuoden juhlintaa Helsingissä.

Tommola ei muista kyseisestä uutislähetyksestä yhtään mitään.

– Kuvauksellisesti tuo on maailman kököin juttu. Ihmisiä pimennossa ja toimittaja yrittää olla kauhean vakuuttava kypsässä 25 vuoden iässä. Siis liikuttavaa!

– Mietin, että pitävätkö katsojat tuota edes uskottavana? Itse en pidä.

Nuoren toimittajan epävarmuus paistaa läpi

Ulkoisesta olemuksestaan Tommola huomaa, että häntä on selvästi jännittänyt mennä kameran eteen. Hän huomaa, että hän on selvästi yrittänyt tyylissään jäljitellä kokeneempia kollegoitaan.

– Muistan epävarmana toimittajana, että kun ei ole mitään käsitystä, mitä pitää tehdä, tee kuten vanhemmat toimittajat tekevät.

Jännitys tulee esiin siitäkin, että juonnosta ei ole selviydytty ilman mukana ollutta muistipaperia.

– Kaksi lausetta nippanappa muisti ulkoa. Sitten luetaan paperista.

1980-luvulla oli harvinaista, että toimittaja esiintyy kameran edessä. Myös se loi nuorelle toimittajan alulle paineita.

– En pidä uskottavana uutisena, mutta ihan hyvin nuori Tommola tuosta selvisi. Kai, Tommola naurahtaa.

Tommola tuli taloon jo 80-luvulla

Mika Tommola on työskennellyt MTV Uutisissa jo 1980-luvulta lähtien. Hän muistaa edelleen, miten päätyi töihin Pöllölaaksoon.

– Tulin tänne kesätoimittajaksi eikä minulla ollut mitään käsitystä telkkarin tekemisestä. Jotain lehtijuttuja olin kirjoittanut, mutta minulla oli tosi hatara pohja.

– Hyvin nopeasti kuitenkin opin tämän työn. Paniikki on paras koulutustapahtuma.

Tuhansien juttujen kevennysmies

Vuosien varrella Mika Tommola on ollut tuhansilla juttukeikoilla. Nykyään hänet tunnetaan parhaiten Kymmenen uutisten kevennysmiehenä.

Läheskään kaikkia juttuja on mahdotonta muistaa, mutta jotkut niistä ovat jääneet pysyvästi mieleen. Ikimuistoisimmaksi juttukeikakseen Tommola nostaa vuonna 2011 esitetyn loppukevennyksen, jossa haastateltiin Hämeenlinnan Aulangolla nudistileirin ihmisiä.

Ehtona juttukeikalle pääsemiselle oli se, että myös toimittajan ja kuvaajan on oltava alasti. Niinpä Mika Tommola esiintyi alastomana Kymmenen uutisten loppukevennyksessä.

– Siitä tuli paljon palautetta ja uutispäällikkökin joutui puolustamaan sitä juttua. Se on ehkä kaikkien aikojen ikimuistoisin ja dramaattisin juttukeikka.

Ihminen on tärkein

Toimittajana Tommola pitää tärkeänä, että keskiössä on ihminen. Se on samalla se viesti, minkä hän haluaa jättää tuleville toimittajasukupolville.

– Ihminen on se tärkein. Mennään ihmisen lähelle ja pidetään uutinen ihmisen kokoisena.

Tommolan mukaan televisiotoimittajan on tärkeää saada juttuihinsa mukaan tunnetta, jotta katsoja kiinnostuu siitä.

– Lehdet ovat hyviä kirjoittamaan tekstiä ja faktaa. Telkkarin on tunteen kautta houkuteltava, ja siinä voi onnistua kertomaan faktaakin, Tommola luonnehtii hyvää televisiojuttua.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja