Mikä saavutus! Billie Eilish teki Grammy-historiaa

17-vuotias laulaja-lauluntekijä Billie Eilish rohmusi Grammy-ehdokkuuksia.

Yhdysvaltalainen Billie Ellish keräsi yhteensä kuusi Grammy-ehdokkuutta. Hän on nuorin artisti, joka on onnistunut saamaan ehdokkuuden kaikissa neljässä pääkategoriassa (vuoden albumi, levytys, tulokas ja kappale) samana vuonna. Toinen tämän vuoden ennätyksen tehnyt artisti on Lizzo, joka myös nimettiin neljään pääkategoriaan.

Maaliskuussa julkaistu When We All Fall Asleep, Where Do We Go? -albumi sijoittui Billboard-listan kärkeen heti huhtikuussa. Laulajan Bad Guy -hittikappale kilpailee parhaan kappaleen Grammy-palkinnosta. Samassa kategoriassa kilpailevat tunnetut konkarit Taylor Swift sekä Lana Del Rey.

Kuka on Billie Eilish?

Billie Eilish kokonimi on Billie Eilish Pirate Baird O’Connell. Hän on kotoisin Los Angelesista, missä hän varttui laulaja äitinsä ja näyttelijä isänsä kanssa. Hänen veljensä Finneas O’Connell auttaa musiikin tuottamisessa. Finneas on näytellyt myös huippusuositussa Glee -sarjassa.

Billie Eilishin ensimmäinen kappale Ocean Eyes julkaistiin vuonna 2016. Laulajan musiikkia on kuultu myös Netflixin suositussa 13 Reasons Why -sarjan tunnusmusiikkina.

Lähteet: Vox & Huffpost

Lue myös:

    Uusimmat