Mainos

Mikä on japanilaisten naisten hoikkuuden salaisuus? Poimi neljä vinkkiä painonhallintaan

Kehomme tietää luonnollisesti, mitä se milloinkin kaipaa. Muistathan siis kuunnella sitä tarkkaan.

Käytämme paljon aikaa tutkimalla ainesosaluetteloita ja laskemalla kilokaloreita, mutta tästä huolimatta paino ei tunnu laskevan millään. Tämänkaltainen tarkkailu onkin japanilaisten mukaan väärä lähestymistapa, sillä heidän mukaansa kaikki lähtee liikkeelle oman kehon kuuntelemisesta.

Elite Daily -sivuston  Katheryn Gronauer paljastaa, mitkä painonhallintaniksit hän oppi vieraillessaan Japanissa. Gronauer kertoo laihtuneensa 18 kiloa näitä vinkkejä noudatettuaan.

Jos haluat pysyä hoikkana ja voida hyvin, muista nämä seuraavat neuvot.

1. Jos treenaat kuin sumopainija, näytät pian sumopainijalta

Sumopainijat eivät syö aamupalaa. Heti herättyään he lähtevät rankkojen harjoitusten pariin, syövät valtavan lounaan ja käyvät nukkumaan. Tämä toistuu yhä uudelleen ja uudelleen. Kuulostaako yhtään tutulta? Rankat harjoitukset ja suuret annoskoot kasvattavat lihasta, mutta nostavat samaan aikaan kehon rasvaprosenttia.

Liian suuret treenimäärät ovat toinen tyypillinen ongelma, joka johtaa osaltaan lihomiseen. Vaikka liikunta tekee hyvää, suuret treenimäärät asettavat kehon jatkuvaan stressitilaan, jossa aivot ryhtyvät himoitsemaan nopeita energian lähteitä, kuten sokeria. Pohjaton nälkä onkin tärkein merkki siitä, että sinun kannattaisi vähentää treenimääriäsi.

2. Syö luonnollisessa rytmissä

Kesäisin raikkaat hedelmät ja vihannekset auttavat elimistöämme sopeutumaan lämpöön. Talvisin nautittavat tuhdit ruoat sisältävät puolestaan enemmän kilokaloreita, jotta kehomme pysyisi lämpimänä kylmänä vuodenaikana. Tätä luonnollista ruokarytmiä kannattaa kuunnella.

Monet ravitsemusterapeutit suosittelevat syömään raakoja hedelmiä ja vihanneksia ympäri vuoden. Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö nämä raaka-aineet olisi terveellisiä, mutta itämäisen ideologian mukaan ne voivat rikkoa elimistön luonnollista rytmiä. Raa’at kasvikset jäähdyttävät kehoasi, mikä saa sinut himoitsemaan lisää ruokaa, jotta kehosi lämpenisi. Talvisin kasvikset kannattaakin nauttia kypsennettyinä.

3. Älä juo aterian yhteydessä 

Japanilaiset eivät koskaan juo mitään aterian yhteydessä, sillä neste jäähdyttää kehoa ja tekee hallaa ruoansulatukselle. Tiede selittää sen niin, että vesi neutralisoi vatsahappoja, jotka ovat tärkeä osa ruoansulatusta.

Kun vatsahapot neutralisoituvat, elimistö tarvitsee enemmän energiaa viedäkseen ruoansulatusprosessin loppuun. Tämä puolestaan saa aikaan sen, että haluat syödä yhä enemmän ja enemmän.

Kannattaa muistaa, että myös ruoka voi auttaa kehoa nesteytymään. Tämän vuoksi japanilaiset rakastavatkin kuumia keittoja.

4. Kuuma kylpy pidentää elämää

Kuuman kylvyn jälkeen tunnemme olomme rauhalliseksi, lihaksemme rentoutuvat ja verenkierto paranee. Kylvyssä tulisikin käydä vähintään kaksi kertaa kuukaudessa, sillä se tehostaa ruoansulatusta ja auttaa kehoa puhdistautumaan.

Japanilaiset uskovat, että kylpyveden tulee olla samalla tasolla ruumiinlämmön kanssa. Korkeampi lämpötila nostaa puolestaan verenpainetta, jolloin hyödyt jäävät saamatta.

Tiedätkö, kuinka paljon ruokaa on riittävästi? 

1:29

Lähde: Elite Daily 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.