Mikä meikkaamisessa kestää? Naiset vastaavat

Sanotaan, että naiset ovat aina myöhässä, kun lähdön aika tulee. Kliseinen esimerkki naisesta, joka käyttää hurjasti aika itsensä ehostamiseen jopa kauppareissulle saattaa ärsyttää muita, mutta miksi nainen meikkaa?

Miksi naiset meikkaavat ja miksi siinä kestää niin kauan? Nimimerkki Mies 52 kysyy.

"Miksi pitää meikkailla, jopa kauppaan lähtiessä ja miksi ihmeessä siinä menee aina niin kauan, että ehtii päikkärit välissä nukkumaan?"

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

"Hyvä Mies 52, mietin itse ihan samaa. Monelle naiselle tuntuu olevan täysin käsittämätöntä, että oma naama voisi kelvata sellaisena kuin se on. Tämä tekee minut surulliseksi. Itse en meikkaa."
– Nainen, 27, sinkku

"Miksi miehet käyvät lätkämatseissa tai golfaamassa ja miksi siinä menee niin kauan? Kaikki naiset eivät käytä tunteja peilin edessä, mutta ne jotka siinä viihtyvät, tekevät sen omasta tahdostaan ja nauttivatkin siitä. Eli osa naisista puuteroi pitkään ihan vain siitä ilosta, että se on mukavaa ja tyttömäistä ajanvietettä. Toki kauppaan lähtiessä kevyempi meikki säästäisi varmasti miespuolisten hermoja, siinä en väitä vastaan."
– Nainen, 28, avioliitossa

"Mikä ihme siinä on, että miehet valittaa naisen meikkaamisesta? Entä jos jätämme meikkaamatta? Mitä silloin käy? Silloin valitetaan, että voisimmeko ehostaa itseämme edes vähän!

Henkilökohtaisesti pidän siitä, että ehostan itseäni, jo myös aivan työni puolesta. Kauppaan voi hyvinkin lähteä ilman meikkiä, mutta jos on valmiiksi meikkiä laitettuna niin miksei niin voisi mennä? Eikö sekin ole tietynlainen kunnianosoitus juhlien järjestäjää kohtaan, että laittautuu juhliin mennessä? Olisiko sitten parempi jättää hiukset roikkumaan päätä myöten ja mennä seinästä revityn näköisenä?

Oma olohan siinä kohentuu, jos viitsii itseään ehostaa! Ja mitä ilmeisemmin miehenkin mielestä on mukava kulkea naisen kanssa, joka kohtuudella itseään ehostaa! En minäkään naisena ymmärrä niitä, jotka ovat naamansa maalipurkissa uittaneet, mutta kevyt ehostus on aina kaunista.

Meikkaaminen voi viedä joskus aikaa, toisinaan se saattaa olla nopeampaa. Riippuu aina siitä, mitä varten itseään laittaa ja miten paljon. Oletteko te, miehet, joskus miettineet, että naiselle voisi sanoa ajoissa, mihin kellonaikaan lähtö tapahtuu??"
– Nainen, 28, parisuhteessa

"Meikki kuuluu huoliteltuun olemukseen, ja ilman sitä olo on alaston. Kun pienet ihovirheet saa häivytettyä ja korostettua omia, parhaita piirteitään, olen tyytyväisempi itseeni ja tunnen itseni kauniiksi, iloisemmaksi. Miksi lähtisin edes kauppaan rupsahtaneena, kun ei ole pakko? Esteetikkona saan iloa kauneudesta ja onhan meikkaaminen ylipäänsä myös hauskaa. Ehkä jos ihoni olisi luonnostaan täydellisen tasainen ja ripset luonnostaan pitkät, tummat ja kaartuvat, lähtisin kauppaan au naturell.

Meikatessa voi kestää, koska se on taitolaji! Kasvojen maalaus todellakin vaatii tottuneeltakin huolellisuutta, ei esimerkiksi meikkivoidetta voi vain läiskiä miten sattuu. Samoin kuin juhlissa panostetaan vaatteisiin enemmän, niin myös meikkiin, ja niinpä aikaakin menee enemmän."
– Nainen, 26, seurustelee

"No itse asiassa olen kyllä itse ihmetellyt samaa. Eli tässä asiassa olen sitten varmaan poikkeus, koska meikkaan yleensä muutamassa minuutissa. Ihoni ei vaadi pahemmin peitevoiteita tai puutereita ja arkena käytän vain kajaalia ja ripsiväriä. Niiden laitto onnistuu muutamassa minuutissa. Ja vaikka kyse olisi juhlameikistä, kärsivällisyyteni ei riitä puolen tunnin peilisessioon. En oikeastaan ymmärrä, miten siihen voi saada kulumaan niin paljon aikaa? Meikkivoide, puuteri, kajaali, luomiväri, ripsiväri ja huulipuna naamaan. Se on maksimissaan vartin juttu. Ja tuo kauppaan lähtiessä meikkaaminen: itse jättäisin mielelläni välillä meikit laittamatta, mutta yleensä mieheni vihjaa hienovaraisesti, että "tuon näköisenäkö meinasit lähteä?". VIKA ON TEISSÄ MIEHET ;) Ehkä sinkuilla on kovemmat paineet laittaa pakkelia naamaan kuin parisuhteessa elävillä?"
– Nainen 26, kihloissa

"Ensinnäkin itseäni ärsyttää tämän kysymyksen tekopyhyys. Löisin vaikka pääni pantiksi siitä, etten saisi sutinaa nykyisiä määriä, jos astelisin baariin meikittä. Minulla ei kuitenkaan mene meikkaamiseen 10 minuuttia kauempaa, vaikka meikkaisin sinne baariinkin (ja laitan kyllä vahvat meikit). Ehkä epävarmalla meikkaajalla tai jollain, joka kokeilee jotain uutta, menee sitten kauemmin. Kauppaan meikkaan minuutissa, mutta kiva se on sielläkin ihmisen näköinen olla. Jos en yhtään näe vaivaa naamani eteen jonkun miehen kanssa, olen joko jo tosi sinut ja rento tilanteen kanssa tai mies ja tämän mielipide ei kiinnosta. Kivempi se sinunkin on niissä juhlissa käydä huolitellun naisen kanssa. Sinuna siis ottaisin ne päikkärit ja lakkaisin valittamasta."
– Nainen, 27, sinkku

Lue myös:

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta!Esitä kysymys!


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja