Himoitseeko nainen kumppaninsa kavereita? Naiset kertovat totuuden

Tuntevatko naiset vetoa oman kumppaninsa kavereihin tai läheisiin? Tätä kysyy eräs AVAn naislukija muilta naisilta. Lue rehelliset vastaukset!

"Hei! Haluaisin kysyä muilta naisilta tuntevatko he koskaan vetoa poikaystäviensä/aviomiestensä/tmv kavereihin? Vai olenko ainut..." kysyy 21-vuotias Jenna J AVAn nairaadilta.

Selvitimme vastauksen lukijan lähettämään kysymykseen. Näin AVAn haastattelemat naiset vastasivat:

Et ole ainut. Mielestäni on ihan normaalia, että kun oman kumppanin kanssa menee huonosti tai on muuten vain kuiva kausi, niin katse kääntyy lähimpään mahdolliseen mieheen. Kumppanin kaverit nyt sattuvat pyörimään siinä nurkilla ja jos he ovat vielä katseenkestäviä ja muutenkin mukavia, ei kai tuo ole ihmekään, jos heitä sattuu katsomaan sillä silmällä.
– Nainen, sinkku, 27


Tällaisten kysymysten kohdalla mietin usein sitä, miten toivoisin kumppanini käyttäytyvän minua kohtaan ja olen täysin sinut sen kanssa, että hän on seurustelumme aikana tuntenut vetoa muihinkin naisiin kuin minuun. Voin vilpittömästi sanoa, että se ei minua haittaa, sillä se on täysin luonnollista. Eri asia on tietysti se, että sanooko sen ääneen, sillä se saattaa olla joissain tilanteissa loukkaavaa. Kohdallani sillä ei ole merkitystä, onko joku kaverini kaveri, poikaystäväni kaveri tai täysin tuntematon mies: viehättäviin miehiin tuntee aina vetoa. Se on kuitenkin eri asia, mitä asialle tekee. Minä keskityn ihastelemaan. En usko, että pitkällä jänteellä on kovin toimivaa kieltää itseään seurustelun vuoksi ihastelemasta vastakkaista sukupuolta, sillä se on täysin luonnollista. On täyttä utopiaa, että ainoastaan se oma kumppani on maailman ainoa vetävä mies. Vetävät miehet piristävät arkeani, eikä siinä ole mitään pahaa.
– Nainen, 25, avoliitossa


En itse ole tuntenut, vaikka miehelläni onkin melkoisia komistuksia ystävinä. Ehkä siksi en, että he ovat minulle kuin veljiä. Mutta tuollaiset tuntemukset lienevät varmasti aivan normaaleja, sillä kyllähän ihmiset ihastuvat. Ja saavat ihastua. Se on eri asia, vietkö asian ihastumista pidemmälle vai et.
– Nainen, avioliitossa, 27


Aika harvoin, mutta tämä on varmasti tapauskohtausta. Minä olen aviomieheni kanssa hyvin erilainen. Tämä tarkoittaa sitä, että hänen kaverinsa muistuttavat enemmän häntä ja minun kaverini minua. Yleensähän sitä tulee ihastuttua ihmiseen, joka pitää samoja asioita arvossa kuin itse (pitää samasta musiikista, pukeutuu samaan tyyliin tms.) Jos tuntisin jotain kohtaan vetoa, varmaan tässä tapauksessa siis omiin kavereihini tai heidän tuttuihinsa. Nyt varmaan ihmettelet, miten me olemme sitten päätyneet yhteen: En tiedä sitä itsekään, mutta jollain tavalla se rakkaus kuitenkin syttyi. Ehkä vastakohdat todella täydentävät toisiaan? Toisaalta, kyllähän kuka tahansa näkökykyinen huomaa, jos joku näyttää erityisen hyvältä tai hänellä on vaikkapa nyt miesten tapauksessa hyvä kroppa. En voi kieltää, etteikö tällaisiakin tapauksia löytyisi mieheni kavereista! Mutta tuntisinko vetoa heitä kohtaan? Tuskinpa. He ovat enemmänkin veljiä minulle.
– Nainen, naimisissa, 28


Itse en ole tuntenut, mutta omiin kavereihin kylläkin. Se on luonnollista, eikä asialle tarvitse tehdä mitään. Voi vain olla, kuunnella tuntemuksia ja antaa niiden tulla ja mennä. No worries, ihastuminen kuuluu elämään!
– Nainen, sinkku, 27


Epäilen, että olet varmaankin ollut paljon tekemisissä kumppanisi ystävien kanssa? Se, että yhdessä porukalla on hauskaa, ollaan tasaiseen tahtiin tekemisissä ja nähdään suhteellisen säännöllisesti, voi synnyttää välillenne astetta vahvemman tunnesiteen jota a) saattaa luulla ihastukseksi tai b) joka voi muuttua ihastukseksi. Epäilen myös, että kumppanin ystävät saattavat olla sielunmaisemaltaan samankaltaisia kuin mitä kumppanisi on, ja siksi kavereihin saattaa tuntea vetoa – hehän muistuttavat sinua kumppanistasi! Uskon, että monet naiset tuntevat vetoa poikaystäviensä kavereihin, mutta vain harva olisi oikeasti innokas tekemään asialle mitään. Ja ne jotka olisivat siihen valmiita, haluavat selvästi eroon omasta poikaystävästään.
– Nainen, sinkku, 26

Näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Onko sinua askarruttanut naisena muiden naisten mietteet? Vai etkö miehenä ymmärrä naisten ajatusten juoksua? Nyt voit kysyä mitä tahansa, mitä olet aina halunnut kysyä naisilta!Esitä kysymys!


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja