Mainos

Miina Manninen: Luonnonvoimat kiehtovat

Luonnonvoimat ovat aina kiinnostaneet MTV3:n meteorologia Miina Mannista. Hän löytää kaikista säätyypeistä hyviä puolia.

Miina Manninen, 28, on kotoisin Mikkelistä. Hän innostui meteorologiasta harrastuksen kautta.

– Olen veneillyt ja viihtynyt muutenkin ulkona pienestä asti. Etenkin purjehdusharrastuksessa sää on merkittävässä roolissa ja siitä varmaan alun perin heräsi kiinnostus säähän. Halusin tietää, miksi sää vaihtelee, mikä saa aikaan tuulen ja miksi matalapaine tuo sateita, kertoo Miina Manninen.

Meteorologian opiskelussa yhdistyivät kiinnostus säähän ja lukion vahva matematiikka. Manninen on työskennellyt MTV3:n ja Forecan meteorologina 2,5 vuotta.

– Sää on todella mielenkiintoista. Luonnonvoimat, joita ihminen ei voi hallita, eikä ihan tarkasti edes ennustaa, kiehtovat minua. Sää muistuttaa siitä, että luonnonvoimat ovat ihmistä suurempia.

Tv-meteorologin työtä Manninen pitää monipuolisena ja haastavana.

– Joka päivä on vähän erilainen sää. Olen vielä niin nuori meteorologi, että opin koko ajan lisää - virheistäni. Joskus toivon, että minulla olisi enemmän aikaa laatia ennusteita. Että ehtisi kunnolla paneutua säähän ja miettiä syy- ja seuraussuhteita.

Suorassa lähetyksessä on joskus pokassa pitelemistä.

– Hauskin tilanne oli, kun sääkartan tilalle vaihtui urheilutoimittaja Mervi Kallio kesken lähetyksen. Silloin oli naurussa pitelemistä.

Sää on asennekysymys

Meteorologille on mielenkiintoista esimerkiksi se, kun voimakas matalapaine tuo kaatosateita ja myrskytuulia. Manninen suhtautuu kuitenkin säähän neutraalisti.

– Sää on jotain, mihin ei voi itse vaikuttaa, joten se on paras ottaa sellaisena kuin se tulee. Sää on aina pukeutumis- ja asennekysymys. Kaikissa säätyypeissä on hyvät puolensa. Aurinkoinen ja lämmin on mukavaa, tietenkin, mutta sateella metsä ropisee ja tuoksuu hyvälle.

Manniseen on tehnyt suuren vaikutuksen muun muassa puoli vuotta Huippuvuorilla.

– Siellä sää ja luonto olivat ihan erilaisia kuin missään aiemmin. Yleisesti ottaen minuun on aika helppo tehdä vaikutus. Kesällä ilahdun vaikkapa nurmikon tuoksusta.

Entä minkä hyvin onnistuneen ennusteen meteorologi muistaa parhaiten?

– Olin tänä keväänä Saimaalla veneilemässä. Laadin aamulla todella tarkan ja paikallisen pilviennusteen ja se meni ihan nappiin.

Sarjassa esitellään MTV3:n meteorologit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.