Miilunpolttajan Spagetti,spagettia, öljyä ja valkosipulia ja pennejä rucolakastikkeessa 7.3.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Miilunpolttajan Spagetti


400 g spagettia
100 g amerikanpekonia
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl kermaa
3 munankeltuaista suolaa mustapippuria
50 g raastettua parmesaania

1. Laita spagetit kiehumaan runsaaseen suolalla maustettuun veteen. Keitä ohjeen mukaisesti.
2. Vatkaa munankeltuaiset sekaisin kerman kanssa. Lisää puolet parmesaani- raasteesta. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
3. Hienonna pekoni ja käristä se öljyssä paistinpannulla.
4. Valuta spagetti ja sekoita se pekonin joukkoon.
5. Lisää lopuksi munaseos nopeasti sekoittaen.
6. Tarjoa heti lopun parmesaaniraasteen kanssa.

Spagettia, öljyä ja valkosipulia


400 g spagettia
4 valkosipulin kynttä
4 rkl öliiviöljyä
tuoretta persiljaa hienonnettuna suolaa ja mustapippuria

1. Laita spagetit runsaaseen suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä ohjeen mukaisesti.
2. Murskaa valkosipulin kynnet.
3. Kuumenna öljy pannulla ja kuulota valksipulia hetki öljyssä. Poista valkosipuli. Pidä öljy kuumana.
4. Valuta spagetti, kaada kuuma öljy, persilja ja pippuri sekaan. Sekoita hyvin ja tarjoa heti.

VINKKI:
Lopuksi voit lisätä vielä hieman hienonnettua keittokinkkua, kalkkunaleikettä tai kuorittuja katkaravunpyrstöjä.

Pennejä rucolakastikkeessa

400 g pennepastaa
puolikas kesäkurpitsa
1 valkosipulin kynsi
3 rkl oliiviöljyä
1 ruukullinen rucolaa
suolaa ja mustapippuria parmesaaniraastetta

1. Laita pennet runsaaseen suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä ohjeen mukaisesti.
2. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Murskaa valkosipulin kynsi.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää siihen kesäkurpitsasuikaleet. Kuullota hetki.
4. Hienonna rucola.
5. Valuta pasta ja sekoita sen joukkoon kesäkurpitsat ja hienonnnettu rucola.
6. Mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat