Miesten ja naisten erot on viimein selitetty, lue!

Lifeslittlemysteries.com listasi miesten ja naisten fyysiset erot sekä selvitti, mikä on niiden aiheuttaja.

Miksi miehellä on enemmän karvaa ja lihaksia? Lue selitykset miehen ja naisen fyysisiin eroihin!

Rinnat

Miksi miehillä ei ole rintoja, mutta naisilla on? Naiset ovat eläimistä ainoita, joiden rinnat ovat kurvikkaat silloinkin, kun meillä ei ole lapsia huollettavanamme.

Joidenkin teorioiden mukaan rinnat ovat evoluution saatossa kehittyneet, jotta naisen olisi helpompaa houkutella miehiä. Vaikka rinnat ovatkin rasvakudosta, niiden koko kertoo kyvykkyydestä imettää jälkeläisiä.

Naisen ikä vaikuttaa rintojen kokoon ja kehitykseen, mikä myös osaltaan kertoo miehelle, onko nainen hedelmällisessä iässä tai valmis äidiksi.

Miehillä ei ole rintoja, mutta heillä on nännit. Mikä tähän on syynä? Nännien kehityksestä vastaavat geenit aktivoituvat kohdussa jo ennen kuin meistä tulee miehiä tai naisia.

Karvaisuus

Miksi mies on naista karvaisempi? Yksinkertaisesti siitä syystä, että miehillä on enemmän androgeenejä – siis mieshormoneja. Ne stimuloivat karvankasvua.

Evoluutiopsykologien mukaan miehillä on parrat siksi, että naiset pitävät niitä viehättävinä. Parta kertoo paitsi hyvistä testosteronitasoista, myös miehen kypsyydestä. Parta saa myös miehen leuan näyttämään suuremmalta, mikä on aiemmin saattanut merkitä dominoivaa asemaa.

Vaaleaveriköt

Komeat miehet kuvaillaan usein tummina ja tulisina, mutta kauniit naiset vaaleahipiäisinä blondeina. Tämä stereotypia ei rajoitu vain länsimaihin. Washingtonin yliopiston sosiologi Pierre van den Berghe kirjoitti aihetta käsittelevässä kirjassa, että kaikki kulttuurit viehättyvät vaaleista naisista huolimatta siitä, onko kyseinen kulttuuri altistunut Eurooppalaiselle imperialismille. Miehen ihon väritys ei kuitenkaan ole yhtä merkityksellinen.

Tällaiset mieltymykset voivat yksinkertaisesti pohjautua siihen faktaan, että murrosiästä eteenpäin naisilla on yleensä miehiä vaaleampi iho ja vaaleammat silmät. Jotkut tutkijat uskovat, että ennen syntymää koettu altistuminen estrogeenille "ohjelmoi" naisen ihon vaalenemaan puberteetin aikana.

Kasvojen muoto

Miksi mies on kulmikkaampi kuin nainen? Vastaus piilee sukupuolessa ja hormoneissa.

Mitä enemmän testosteronia, sitä voimakkaammat poskipäät, leuka ja otsa miehellä on. Estrogeeni sen sijaan tekee naisen kasvoista leveämmät ja hänen huulistaan täyteläisemmät.

Lihakset ja kurvit

Miehillä on yleisesti enemmän lihaksia kuin naisilla. Naiset ovat ylävartalovoimiltaan noin puolet heikompia kuin miehet.

Miehen aineenvaihdunta polttaa kaloreita nopeammin. Naisen aineenvaihdunta puolestaan muuntaa ruoan rasvaksi. Rasva varastoituu naisen vartalossa rintoihin, lanteille ja pakaroihin. Lisäksi ihonalainen "rasvakerros" tekee naisen ihosta pehmeän.

Naisen ja miehen vartalot on suunniteltu silmällä pitäen niiden käyttötarkoitusta primitiivisessä yhteiskunnassa. Naisen tulee kantaa ja synnyttää lapsia, ja siksi naisen kehossa on leveämpi lantio ja enemmän rasvaa. Miehen taas kannattaa olla voimakas ja ketterä ruoanhakua ja muiden miesten kanssa kilpailemista varten.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja