Mies terrorisoi ex-vaimoaan soittamalla 400 kertaa päivässä – vuodessa puheluita kertyi 64 000

Vainoaminen on yleisintä parisuhteissa, mutta nykyään se kohdistuu usein myös viranomaisiin 9:06
Vainoaminen on yleisintä parisuhteissa, mutta kohdistuu yhä useammin myös viranomaisiin.

Mies vainosi ex-vaimoaan yli vuoden ajan soittelemalla tämän puhelimen tukkoon. Soittoja oli niin paljon, ettei kukaan muu päässyt läpi naisen puhelimeen.

Rikos tapahtui vuosina 2020–2021 Jyväskylässä.

Televalvontatietojen perusteella 45-vuotias mies pommitti naista puheluilla yli 64 000 kertaa reilun vuoden aikana. Keskimäärin tämä tarkoitti yli 400 soittoa päivässä.

Mies soitteli naiselle neljästä eri numerosta. Nainen yritti estää miehen numeron, mutta mies onnistui kerta toisensa jälkeen pääsemään läpi.

Nainen kertoi oikeudessa, että numeron vaihtaminen ei olisi parantanut hänen tilannettaan, sillä työn takia yhteystiedon oli oltava julkinen. Naisen mukaan häiriösoitot aiheuttivat hänelle myös taloudellista vahinkoa, koska hänen asiakkaansa eivät saaneet häntä kiinni, kun puhelin tuuttasi jatkuvasti varattua.

Jo toinen vainoamistuomio

Naisen mukaan mies oli jo ennen soittelua häirinnyt häntä seuraamalla ja päivystämällä ulko-oven takana. Mies oli jo tuomittu tältä osin vainoamisesta sakkorangaistukseen, mutta hän ei ollut lopettanut häiriköintiä.

Puhelinterrorisoinnin alettua nainen oli pyytänyt poliisilta apua, mutta sieltä ei kuulunut mitään.

Naisen mukaan vainoaminen oli pelottanut, sillä mies oli myös uhkaillut häntä.

Keski-Suomen käräjäoikeus katsoi, että soittelu häiritsi yli vuoden vakavasti naisen elämää ja haittasi hänen yritystoimintaansa.

Oikeus tuomitsi 45-vuotiaan miehen kolmeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen, mutta muutti rangaistuksen 90 tunniksi yhdyskuntapalvelua. Lisäksi mies joutuu maksamaan naiselle 2 000 euroa kärsimyskorvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat