Kakkalähetys, viestipommitusta ja julkisivun töhrintää – naiskaksikko vainosi pariskuntaa kammottavalla tavalla

Naiskaksikko vainosi varsinaissuomalaista pariskuntaa muun muassa uuvuttavalla soittelulla, talon julkisivun töhrinnällä ja ulostepaketilla niin, että kumpikin määrättiin maksamaan toiminnastaan sakot.

Toinen uhreista oli tutustunut rikoksen päätekijään lukuisia vuosia aiemmin, mutta kertoo kaverillisen suhteen muuttuneen, kun ei hän ei vastannut naisen tunteisiin. Tämän jälkeen viestittely muuttui häiritseväksi ja jopa ahdistaviksi sekä pelottaviksi. Viestejä alkoi uhrin esittämistä kielloista huolimatta tulla lukuisista eri numeroista.

Jossain vaiheessa viestittelyyn liittyi mukaan toinen nainen, joka oli oikeuden asiakirjojen mukaan jonkinlaisessa parisuhteessa toisen epäillyn kanssa. Hän vaati uhria olemaan häiritsijäänsä yhteydessä.

Paketillinen koira- ja ihmisulostetta

Jossakin vaiheessa painostavasta ja jopa uhkaavasta viestittelystä siirryttiin myös laajempaan häirintään. Uhrin ja hänen puolisonsa kodin luokse oli tuotu ihmisten ja koirien ulostetta sisältävä paketti. Heidän talonsa ulkoseinään, autotalliin ja roskikseen oli myös kirjoitettu spray-maalilla herjaavia sanoja. 

Häiritsevä käyttäytyminen päättyi vasta lähestymiskieltoon, jonka jälkeen häiritseviä yhteydenottoja tuli vain joitain kappaleita.

Vainoaminen on yleisintä parisuhteissa, mutta nykyään se kohdistuu usein myös viranomaisiin 9:06
Vainoaminen on yleisintä parisuhteissa, mutta nykyään se kohdistuu usein myös viranomaisiin, Murharyhmä-ohjelmassa pohdittiin.

Kummallekin sakot

Teon päätekijä ei halunnut tulla oikeudessa kuulluksi.

Naisen rikostoveriksi ryhtynyt nainen kertoi olleensa tähän ihastunut ja siksi valmis tekemään asioita tätä miellyttääkseen. Hän myös kertoi olevansa vaikutuksille altis ja halunneensa auttaa naista, minkä johdosta hän oli muun muassa töhrinyt maalilla asuntoa toisen naisen yllytyksestä.

Hän ilmoitti oikeudessa olevansa teoista pahoillaan ja katuvansa niitä.

Vuonna 1993 syntynyt nainen tuomittiin vainoamisesta, yllytyksestä vahingontekoon, lievästä petoksesta ja lähestymiskiellon rikkomisesta 95 päiväsakon rangaistukseen, mikä tarkoitti hänen tuloillaan 1140 euron seuraamusta. Lievä petos ei liittynyt vainomaiskokonaisuuteen, vaan oli erillinen huijaus kaupasta Tori.fi-kaupan yhteydessä. Rikokset tapahtuivat vuosina 2019–2021.

Vuonna 1994 syntynyt nainen tuomittiin vainoamisesta ja vahingonteosta 80 päiväsakon rangaistukseen, mikä tämän tuloilla tarkoitti 560 euron seuraamusta. 

Heidät määrättiin lisäksi maksamaan vainoamisen kohteena olleelle naiselle yhteensä 2500 euron korvaukset.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat