Mies marssi bensakanisterit mukanaan ex-kumppaninsa kotiin ja uhkasi sytyttää naisen tuleen – asekuvat, raadonkeräämisuhkaukset ja huorittelu toivat lopulta tuomion

Mies vainosi entistä seurustelukumppaniaan monin erin tavoin reilun vuoden ajan. Hän rikkoi naisen omaisuutta, lähetti kuvan haulikostaan ja marssi bensakanisterit mukanaan naisen asuntoon uhaten sytyttää naisen palamaan.

Rikos tapahtui vuosien 2021–2022 aikana Kauhavalla sen jälkeen, kun osapuolten välinen seurustelusuhde oli päättynyt. Naisen mukaan mies lopetti suhteen, koska uskoi naisen pettäneen häntä.

Seurustelun päättymisen jälkeen mies alkoi käyttäytyä ailahtelevasti. Välillä keskustelu oli miehen taholta täysin asiallista, mutta äityi sitten uhkailuksi.

Mies lähetti naiselle useita uhkaavia viestejä, joissa kertoi ottavansa naisen hengiltä. Mies lähetti naiselle kuvan katkaistusta haulikostaan, asevideon ja kysyi toisessa viestissä, että "Kuka kerää raadot pihalta?".

Nainen kertoi muuttaneensa useaan kertaan, jotta mies ei saisi selville hänen osoitettaan. Mies kuitenkin onnistui onkimaan naisen asuinpaikan tietoonsa ja ilmestyi kylään lehtipuhaltimen ja kahden bensakanisterin kanssa.

Mies kertoi sytyttävänsä naisen tuleen. Ulkopuoliset henkilöt saivat miehen rauhoittumaan.

Vankeutta rapsahti

Toisella kertaa mies ilmestyi ystävänsä kanssa naisen luokse ja vaati naista allekirjoittamaan asiakirjan omaisuuden luovuttamisesta.  Tässä yhteydessä mies myös rikkoi naisen tavaroita, hakkasi ikkunoita, huoritteli ja haukkui tätä ja sotki naisen pihaa.

Mies myös puhkaisi naisen auton renkaan veitsellä.

Nainen kertoi, että pyysi miestä useaan kertaan lopettamaan.

Kun nainen lopulta ilmoitti poliisille miehen uhkailusta, poliisi teki miehen asuntoon kotietsinnän ja löysi sieltä katkaistun haulikon ja revolverin sekä 88 patruunaa niihin. Kaikki ampuma-aseet olivat laittomia.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi 49-vuotiaan miehen vainoamisesta, ampuma-aserikoksesta, räjähderikoksesta ja lievästä vahingonteosta yhdeksäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Mies valitti ratkaisusta Vaasan hovioikeuteen, joka ei muuttanut tuomiota.

Lue myös:

    Uusimmat