Mies täräytti kumppanilleen, ettei tämä oikeastaan ole hänen naistyyppiään – mitä tästä pitäisi ajatella? Raati vastaa: "Mies vaihtoon!"

Parisuhdeammattilaiset arvioivat korona-ajan vaikutusta parisuhteisiin:"Kriisi tuo pohjimmiltaan esiin, mitä me olemme toisillemme" 5:15
Parisuhdeammattilaiset arvioivat korona-ajan vaikutusta parisuhteisiin: "Kriisi tuo pohjimmiltaan esiin, mitä me olemme toisillemme"

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Mies on itse myöntänyt, etten kuulu siihen 'naistyyppiin', mistä hän itse pitää, ja mitä aikaisemmat kumppanit ovat olleet. Miten pitäisi reagoida? Onko se välttämättä huono asia?" kysyy nimimerkki Epävarma.

Näin raati vastasi

"Huolestuttavaa, ja tahtoisin ainakin itse tietää, mitä mies tällä tarkoittaa. Tyttäreni ex valitti hänen ulkonäöstään ja varsinkin tatuoinneistaan, ja tietysti tämä loukkasi tytärtäni. Heille tulikin lopulta ero. Nyt ex haluaisikin hänet takaisin."
– 48, sinkku

"Kyllä on huono asia! Miehen kohdalta reilusti tehty, että on ilmoittanut asian suoraan sinulle, mutta teidän juttunne ei tule pidemmän päälle kestämään. Mies vaihtoon! Älä ole miehellesi 'nainen numero kaksi'."
– 33, sinkku

"Ei tullut selväksi, millainen suhde tuohon mieheen on, mutta jos on kyse seurustelusta, niin kyllähän tuo on selvä vihje siitä, että mies ei halua suhdetta jatkaa. Ethän vaan ole takiainen, joka ripustautuu mieheen?"
– 57, naimisissa

"Ei se välttämättä tarkoita pahaa, jos mies kehuu muuten sinua. Olen tällä hetkellä parisuhteessa, jossa toinen osapuoli ei ole ulkoisesti erityisen kuuma. Hänessä on paljon muutakin kuin ulkonäkö, ja se on tärkeämpää."
– 34, avoliitossa

"Minä ottaisin enemmän selvää aiheesta. Kysyisin, mitä hän todella tarkoittaa. Rakastaako hän aidosti, vai mitä hän meinaa? Kyllä sen tietää, jos toinen aidosti rakastaa ja välittää, mutta silti kysyisin asiasta enemmän."
– 50, pitkä parisuhde

"Mies haluaa vaan riippua kanssasi paremman puutteessa. Törkeää edes kertoa sinulle asiasta tuolla tavalla. Mies vaihtoon heti, tai sitten itse suostut kyseiseen epänormaaliin tilanteeseen."
– 47, parisuhteessa

"Tästä tulee mieleen se, kun poika yläasteella kehuu, miten tyttö on niin siisti, koska ei ole 'kuten muut tytöt'. Se kuulostaa kehulta, mutta oikeastihan poika tässä sanoo, että tytöt ovat yleisesti noloja, tyhmiä, sietämättömiä ja niin edelleen, ja tämä kiinnostuksen kohteena oleva tyttö nyt ylittää jonkun kuvitteellisen, yleensä miesten keksimän riman, ja on siten parempi kuin muut tytöt. Itselläni hälytyskellot soisivat, jos miehen mielestä 'et ole yhtään tyyppiäni' on jonkinlainen kehu. Kuulostaa hienovaraiselta manipuloinnilta, jolla mies yrittää saada sinua muuttamaan itseäsi.

Miettisin, koska tämä kommentti sanottiin, ja millaisessa tilanteessa. Viitattiinko asiaan vain kerran ohimennen, vai nouseeko se aina uudelleen esiin? Jos nousee, olisin todella varpaillani, sillä millainen ihminen 'kehuu' kumppaniaan loukkaamalla tätä? Kenen on pakko saada kertoa aina uudelleen, että oma mussu ei olekaan toiveiden mukainen? Imartelisitko itse jotakuta sanomalla, että normaalisti kyllä tykkään lihaksikkaista, iloluontoisista, pienirintaisista ja pitkätukkaisista henkilöistä, mutta sinähän et muuten yhtään ole sellainen? Tilannetta tuntematta on paha analysoida enempää, mutta näillä tiedoilla en kyllä ennustaisi teille, tai tarkemmin sinulle, mitään loppuelämän onnea tämän miehen kanssa."
– 34, avoliitossa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat