Mies, oletko aina masturboinut "väärin"?

Sooloseksissäkin kannattaa suosia vaihtelua, sillä yhden ja ainoan suosikkitekniikan käyttö saattaa pilata seksielämäsi, kertoo Men's Health.

Et varmaan mieti kahdesti tapaa, jolla masturboit: Olet löytänyt tavan, joka tuntuu hyvältä ja se siitä.

Mutta suosikkitekniikkasi saattaa muodostua ongelmaksi siinä vaiheessa, kun joku toinen astuu mukaan kuvaan.

Olet nimittäin saattanut tottua niin kovin juuri siihen yhteen tapaan tyydyttää itsesi, että jos ei kumppanisi osaa koskettaa sinua juuri samalla tavalla, et välttämättä pysty saamaan orgasmia. Ilmiölle on hieno nimikin: idiosynkraattinen masturbaatio.

Sillä viitataan itsetyydytykseen, jota on vaikea toistaa kumppanin kanssa, selittää Men's Healthin haastattelema seksiterapeutti Jennifer Vencill.

Vencill kertoo ongelman olevan siinä, että jos olet tottunut masturboimaan vain tietyllä tavalla ilman mitään variaatiota, saatat tarvita tiukempaa otetta tai oraalista stimulointa kuin mihin kumppanisi suu tai vagina pystyy.

Orgasmin saavuttaminen voi pitkittyä

Mieti aikoja, kun opettelit ensimmäisiä kertoja tyydyttämään itsesi. Ehkä huomasit, että tuntui hyvältä olla mahallaan sängyllä ja hieroa penistä sänkyä vasten? Koska tiesit, että tämä oli hyvä tapa saavuttaa orgasmi, siitä tuli sinun suosimasi masturbaatiotekniikka sen sijaan, että olisit kokeillut muitakin tapoja tyydyttää itsesi.

– Se, miten ihmiset masturboivat ja mikä heistä tuntuu hyvältä, on heidän asiansa, Vencill muistuttaa kuitenkin.

Siitä huolimatta ongelmia voi tulla. Valitettavasti miehillä orgasmin saavuttaminen on vaikeaa tai kestää pitkään tämän ilmiön vuoksi, kertoo urologian professori Tobias Köhler. Jos yhdynnän aikana orgasmiin pääseminen kestää Köhlerin mukaan yli 20 minuuttia, voi se saada miehen tuntemaan olonsa riittämättömäksi, masentuneeksi ja ahdistuneeksi.

Ja kun stressi iskee seksin aikana, elimistö tuottaa enemmän adrenaliinia, joka voi heikentää erektiota ja vaikeuttaa laukeamista.

Mitä asialle voi tehdä?

Jos sinulla on oma, ainutlaatuinen tekniikkasi masturboida ja tiedät, että se hankaloittaa seksin harrastamista kumppanin kanssa, pidä taukoa kummastakin, vinkkaa Vencill.

Vencill suosittelee potilailleen, että he pidättäytyvät seksistä ja masturboinnista viikon ajan. Viikossa halu ehtii kasvaa ja patoutua, joten kun pääset taas petipuuhiin kumppanisi kanssa, on sinun helpompi kiihottua.

Se on kuitenkin vain osa ratkaisua. Sinun täytyy myös puhua kumppanisi kanssa masturbaatiotekniikastasi, kehottaa Vencill. Opeta hänelle, kuinka tyydytät itseäsi, jotta hän voi opiskella tekniikoita, jotka toimivat sinuun.

Jos nämä vinkit eivät auta, kannattaa kääntyä seksiterapeutin puoleen.

Video: Näin seksivälineitä suunnitellaan.

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Uusimmat