Mies! Lue tämä ennen kuin ostat iPhonen

Älypuhelin on useimmalle välttämättömyys, jota ilman ei yksinkertaisesti enää pärjää. Jo ajatus puhelimen hukkaamisesta tai rikkomisesta kauhistuttaa. Katso, kuulutko riskiryhmään?

Yhä useamalla henkilöllä on älypuhelin ja niitä myös käytetään enemmän kuin koskaan aikaisemmin: Sähköposteihin, kuvien ottamiseen, sosiaalisen median kuluttamiseen ja toisinaan niillä myös soitetaan puheluita. Usein älypuhelinta ei osteta kerralla vaan niiden hinta maksetaan liittymämaksun yhteydessä kuukausittain. 

Suomalaiset ovat hajottaneet ja korvanneet rikkoutuneita älypuhelimiaan huiman 350 miljoonan euron edestä vuodesta 2007, selviää eurooppalaisesta tutkimuksesta.

– Emme aina ymmärrä miten arvokkaita ne ovat, ennen kuin puhelin hajoaa. Esimerkiksi uusi iPhone 6 rikkoutuneen tilalle voi maksaa hiuksia nostattavan summan, sanoo tutkimuksen teettäneen SquareTrade Europen toimitusjohtaja Kevin Gillan.

– Älypuhelimista on tullut välttämättömyys yhä useammille, Gillan jatkaa.

Oletko riskiryhmää?

Suomalaiset ovat ahkeria älypuhelinten omistajia ja käyttäjiä. Ennen kuin ostat uuden älypuhelimen, huomioi seuraavat seikat

– iPhonen omistaja rikkoo puhelimensa 24 prosenttia todennäköisemmin kuin Android-puhelimen omistaja

– Lemmikinomistajat ovat riskiryhmää! Lemmikkieläimen omistajan älypuhelin rikkoutuu 34 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä kuin käyttäjillä, joilla ei ole lemmikkiä.

– Miehet ovat kömpelömpiä tai huolettomampia älypuhelintensa kanssa kuin naiset. Miehen älypuhelin rikkoutuu 31 prosenttia useammin kuin naisen puhelin.

Lähde: SquareTrade

Lue myös:

    Uusimmat