Mies kimpaantui väärin pysäköineelle – tähtäsi aidonnäköisellä aseella päähän Irakista muuttanutta naapuriaan

Espoossa tapahtui viime elokuussa välikohtaus, jossa väärin parkkeeraamisesta suuttunut mies uhkaili naapuriaan aidolta näyttävällä leikkiaseella.

Naapuri oli osallisten kotirapussa ottanut käteensä aitoa asetta muistuttaneen kuulapistoolin, jolla osoitti uhria päähän ja uhkasi tappaa tämän.

Syynä oli osapuolten riita parkkeeraamisesta. Tekijän mukaan uhri oli jättänyt autonsa useaan otteeseen asunnon eteen pelastustielle, joskus jopa yön ajaksi. Hän kiisti osoitelleensa uhria leikkipyssyllä tai uhkailleensa.

Tapaus toi mieleen Irakin kauhut

Oikeus kuitenkin katsoi, että mies oli osoittanut uhria päähän uhaten samalla tämän henkeä.

Uhri kertoi oikeudessa olleensa lähes satavarma siitä, että hänet tullaan ampumaan. Hän ei ollut kertomansa mukaan koskaan olettanut, että kukaan Suomessa osoittaisi hänen päätään aseella.

Tapaus aiheutti uhrille huomattavaa ahdistusta, koska se palautti hänen mieleensä kotimaassaan Irakissa kokemansa kauhut. Hän muutti tapahtuman johdosta pois naapurustosta.

Uhkailijalle sakot

Poliisi löysi uhkailijan asunnosta muovikuula-aseen lisäksi kaasusumuttimen, jonka hallussapitoon tällä ei ollut lupaa.

Vuonna 1989 syntynyt mies tuomittiin laittomasta uhkauksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta 58 päiväsakon rangaistukseen. Tämä tarkoitti hänen tuloillaan 1276 euron seuraamusta. Lisäksi hänen maksettavakseen tulivat 800 euron kärsimyskorvaus ja 200 euron korvaus traumaperäisestä stressihäiriöstä uhrille.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja