Mainos

Sotilaat ampuivat miehen lentokentällä Pariisissa – operaatio ohi, liikenne toimii jälleen

1:14

Pariisin Orlyn lentokenttä on avattu jälleen kokonaan liikenteelle. Lentoliikenne pysäytettiin kentällä aamulla poliisioperaation takia.  

Lentoasemalla ammuttiin mies, joka oli yrittänyt siepata aseen vartiotehtävissä olleelta sotilaalta. Poliisiryhmä tutki kenttää mahdollisten räjähteiden ja muiden hyökkääjien varalta.  

Tutkintalähteiden mukaan mies oli poliisin tarkkailulistalla. Häntä tutkittiin yhteyksistä radikaaliin islamiin, mutta häntä ei lähteiden mukaan pidetty suurena riskinä.

– Olimme jonottamassa lennollemme Tel Aviviin, kun kuulimme kolme tai neljä laukausta aivan läheltä. Nyt olemme kaikki tässä lentokentän läheisyydessä, parinsadan metrin päässä, kertoi silminnäkijä Franck Lecam.

– Kaikkialla on poliiseja, pelastustyöntekijöitä ja sotilaita. Kuulimme eräältä turvallisuuspalvelujen edustajalta, että välikohtaus sattui lähellä portteja 37–38, mistä oli lähtemässä Turkish Airlines -lentoyhtiön lentoja, Lecam jatkoi.

Valikohtaus tapahtui kello 8.30 paikallista aikaa eli tuntia myöhemmin Suomen aikaa.

Ranskan sisäministeriön mukaan sotilaan aseen siepannut mies pakeni lentokentällä sijaitsevaan kauppaan ennen kun hänet ammuttiin. Kukaan muu ei loukkaantunut tilanteessa.

Pariisissa aamulla myös toinen isku

Aiemmin aamulla toinen poliisi loukkaantui Pohjois-Pariisissa liikennekontrollin aikana. Pysäytetyn ajoneuvon kuljettaja ampui poliisia ja pakeni sen jälkeen paikalta. Myöhemmin päivällä tekijä varmistui Orlyn kentällä kuolleeksi mieheksi.

Viranomaisten mukaan mies on muslimiradikaali, joka oli viranomaisten seurannassa. Teon motiivi on epäselvä.

Viime kuussa veitsillä aseistautunut mies hyökkäsi sotilaiden kimppuun Louvren museossa. Hän loukkaantui sotilaiden ampumista luodeista.

Pariisin toiseksi suurin kenttä

Uhkaava tilanne tapahtui lentokentän eteläterminaalissa. 

Orly on Pariisin toiseksi suurin lentokenttä. Siellä on kaksi terminaalia, ja sieltä lennetään Eurooppaan, Lähi-itään, Afrikkaan ja Karibialle.

0:33

Juttua päivitetty 18.3.17 klo 18.39: Operaatio on ohi ja lentokenttä on avattu jälleen liikenteelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.