"Miehet eivät osaa tehdä kotitöitä"

Koti-osion kyselyssä tiedusteltiin lukijoilta kotitöiden jakautumista kotitaloudessa. Kyselyn perusteella naiset tekevät edelleen enemmän kotitöitä kuin miehet.

Kyselyyn vastanneista yli 75 prosenttia oli sitä mieltä, että kotityöt kasaantuvat enemmän naisen harteille. Suurin osa kyselyyn vastaajista oli naisia, joista suurinta osaa myös närkästytti miesten laiskuus.

– Kyllä vaan menee vanhaan malliin kotityöt. Mamma puunaa, kuuraa ja kokkaa. Erityisen rasittavaa se on silloin, kun käy itse töissä. Vähän enemmän saisi olla siitä itselleen iloa, kun on kotona. Useasti tuntuu, että yhteisen kodin ja ruuan järjestäminen kuuluu automaattisesti minulle, totesi nimimerkki Kisu närkästyneenä.

– Omassa lähipiirissäni kaikki naiset tekevät suurimman osan kotitöistä. Mies alkaa nurisemaan heti, jos minä en ole tehnyt jotain kotityötä, esimerkiksi tiskannut. Mies suuttuu myös verisesti, jos häntä pyytää tiskaamaan, kommentoi puolestaan nimimerkki Sanju.

– Naiset hoitavat perinteisesti ruoat ja siivouksen, miehet hoitavat muka "miesten työt", vaikka niitä ei enää ole ollenkaan. Onneksi nuorempi miespolvi hoitaa osansa, näin olen kuullut. Oletetaan, että passaaminen on naisten hommaa, jatkoi nimimerkki Akka keskustelua.

Osa naisista suhtautui kotitöiden tekoon kuitenkin myönteisesti.

– Mies lyhentää yhteistä asuntolainaa, minä kannan korteni kekoon tekemällä kotityöt, kommentoi nimimerkki vaimo tilannettaan.

Vähemmistö talouksista jakaa kotityöt

Kyselyyn vastanneista vain noin 25 prosenttia kertoi, että kotityöt jaetaan perheessä sekä miehelle että naiselle.

– Meidän perheessä tehdään tasapuolisesti kotitöitä. Yleisesti ottaen naisten on turha valittaa,että joutuvat siivoamaan enemmän ja tekemään kaikkea kotona. Nykynaiset ovat suorittajia ja siivoushulluja. Ei kestetä pientä sekasotkua kotona, vaan hillutaan ja huudetaan imurinvarressa heti, kun yksikin riisinjyvä tippuu lattialle. Ei ihme,että tulee allergioita lapsille, aviokriisejä itse aviopareille ja miehet kokee naiset nalkuttajiksi. Ihan itseään naiset saavat kiittää. Älkääkä liikaa palvelko miehiä, totuttakaa heidätkin imuroimaan ja pesemään ikkunoita, totesi nimimerkki paula.

– Töistä tultuaan mieheni ottaa nokoset ja rouva kokkaa. Ruokailun jälkeen mieheni pääsee vauhtiin, siivoaa ja muutenkin pitää paikat kunnossa. Rouva, parin vuoden syyllisyyden jälkeen, rentoutuu, kuvaili nimimerkki tasa-arvo toimii tilannettaan.

Kyselyyn vastasi yli 180 Koti-osion lukijaa. Käy lukemassa lisää perusteluita.

Muista osallistua myös Koti-osion uuteen kyselyyn! Tällä kertaa kysymme hääjuhliin tuhlattavasta rahamäärästä. Kerro, mikä oli tai tulee olemaan hääbudjettisi ja perustele vastauksesi.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja