Miehen kiinnostus seksiin lopahti, mistä on kyse? Raati vastaa: "Voi hyvänen aika, erotkaa jo pysyvästi..."

1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta kuvailee. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kysymys raadille: Kaksi vuotta suhteessa, muutamia kertoja erottu ja palattu. Seksi on ollut jännittävää, palavaa tunnetta. Halua on kummallakin päivittäin. 

Lopullinen ero tuli ja olimme erossa vuoden. Sitten taas palasimme yhteen. Nyt miestä ei kiinnosta seksi enää samalla tavalla. Miksi? Mitä tapahtui?" kysyy nimimerkki 28v nAinen.

Näin raati vastasi

"Suhteen arkiintuminen?"
– Nainen, 34, parisuhteessa

"Eikö jo kannattaisi antaa olla?"
– Mies, 51, seurustelee

"Voi hyvänen aika, erotkaa jo pysyvästi. Muuta neuvoa ei tule."
– Nainen, 23, naimaton

"Jos syö samaa ruokaa päivittäin, niin totta kai kyllästyy."
– Mies, 44, parisuhteessa

"Luulen että kipinä sammui, kun teidän suhteenne selkeästi pohjautui niin sanotusti siihen, että toinen ei ole aina saatavilla. Joten mieli käänsi touhun saavutukseksi, josta tulisi kilpailla. Nyt, kun se on saavutettu, mieli kyllästyi."
– Nainen, 24, vaikeasti selitettävässä suhteessa

"Parhaiten vastauksen tietää miehesi. Jos asiasta ei voi keskustella ja se vaivaa mieltäsi, juttu tuskin toimii tälläkään kertaa."
– Nainen, 37, naimisissa

"Jossakin vaiheessa se ainainen soutaminen ja huopaaminen alkaa enää vain kyllästyttää, ja halut hälvenevät siinä mukana. Voisiko siis olla, että mies on vain yksinkertaisesti kyllästynyt? Uutta matoa koukkuun, turha sitä jäädä ihmettelemään sen enempiä!"
– Nainen, 28, avioliitossa

"Itse kokenut vastaavanlaisia juttuja. Ihmiset muuttuvat, menevät eteenpäin ynnä muuta. Joku asia, mikä on tuntunut aikaisemmin hyvältä, ei välttämättä tunnu myöhemmin samalta. Aika tekee tehtävänsä, tunteet muuttuvat. Yleensä sen huomaa vasta konkreettisesti."
– Nainen, 30, sinkku

"Kannattaa vaan erota. Jos sitä pitää erota uudestaan ja uudestaan, suhteessa on jokin pielessä. Eksät on eksiä syystä! Uutta matoa koukkuun vaan!"
– Nainen, 19, parisuhteessa

"Onko arki tullut vastaan, tai onko miehellä murheita, mitä ei kerro?  Meillä oli samanlaista. Nostettiin kissa pöydälle ja puhuttiin, puhuttiin ja puhuttiin. Nykyään seksi on parempaa kuin aikoihin ja sitä on enemmän."
– Nainen, 26, kihloissa

"Olette näköjään molemmat sitoutumiskammoisia eroinenne ja palaamisinenne, ja mielessä vain seksi. Toinen kierros ei ole enää niin kiinostava."
– Mies, 59, naimisissa

"Siihen on syynsä, miksi exä on exä. Eivät nämä monta kertaa yhteen palaamiset toimi koskaan."
– Mies, 42, parisuhteessa

Alla näet seuraavan kysymyksen – miten vastaisit siihen?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja