Michael Jordan mukaan moottoriurheiluun – NBA-legendan tallin kuljettajaksi kohuotsikoista tuttu nimi

Koripallolegenda Michael Jordan perustaa Nascar-tallin yhdessä Daytona 500 -voittaja Denny Hamlinin kanssa. Tiimissä tulee ajamaan yhdysvaltalainen Bubba Wallace. 

Urallaan kuusi NBA-mestaruutta voittanut Jordan toimii tallin pääomistajana. Pienemmällä osuudella mukana oleva Hamlin jatkaa ajamista Joe Gibbs Racing -tiimissä. 

Nascar Cup Seriesiin osaa ottavan tallin nimi, auton numero, autovalmistaja, sponsorit ja muut yksityiskohdat julkistetaan myöhemmin. Sen pitäisi aloittaa kilpaileminen kaudella 2021. 

Wallace, 26, on Nascarin huipputason ainoa tummaihoinen kilpakuljettaja. Hän päätyi kohujen keskelle kesällä, kun hän vaati konfederaation lipun kieltämistä Nascar-kisoissa, mihin autourheilusarja lopulta suostui. Myöhemmin Wallacen varikkopilttuusta uskottiin löytyneen hirttosilmukka, mutta asiaa tutkinut Yhdysvaltain liittovaltion keskusrikospoliisi FBI kumosi epäilyt rasistisesta eleestä.      

Jordan kommentoi uutta aluevaltaustaan tiedotteessa.

– Historiallisesti Nascar on kamppaillut monimuotoisuuden kanssa, ja sarjassa on ollut muutamia tummaihoisia omistajia. Ajoitus tuntui nyt täydelliseltä, sillä Nascar kehittyy ja on entistä avoimempi sosiaaliselle muutokselle. 

– Tämä on mahdollisuus avata lisää ovia tummaihoisille ihmisille moottoriurheilussa, NBA-seura Charlotte Hornetsin pääomistaja summasi. 

Wallacen mukaan kyseessä on "mahdollisuus, joka tulee eteen vain kerran elämässä". 

– Uskon tämän olevan loistava tilaisuus tässä vaiheessa uraani. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja