Oksettava löytö: tummaihoisen NASCAR-kuljettajan tiloihin tuotiin hirttoköysi – "Olemme raivoissamme"

Yhdysvalloissa suosittu autourheilusarja NASCAR on ollut viime viikkojen aikana otsikoissa sen rasismin vastaisten tekojen takia. Nyt rapakon takaa kuuluu iljettäviä uutisia.

NASCAR käynnisti tutkinnan sen jälkeen, kun sarjassa ajavan Bubba Wallacen varikkopilttuusta löydettiin hirttoköysi.

– Myöhään iltapäivällä NASCAR sai tietää, että auton numero 43 varikkotiloista on löydetty hirttoköysi. Olemme raivoisamme. Emme voi tarpeeksi voimakkaasti painottaa sitä, kuinka vakavasti otamme tämän hirvittävän teon, NASCARin tiedotteessa kirjoitettiin.

– Olemme aloittaneet välittömästi tutkinnan ja teemme kaikkemme sen eteen, että tunnistamme vastuussa olevat henkilöt, jotta voimme poistaa heidät lajin parista.

Wallace, 26, on NASCARin ainoa tummaihoinen ajaja. Sarjan yllä on riittänyt kuohuntaa, kun NASCAR päätti poistaa käytöstään liittovaltion lipun, sen rasistisen historian takia. Teolla NASCAR halusi osoittaa tukensa George Floydin kuolemasta syntyneeseen Black lives matter -liikkeeseen.

NASCAR epäilee, että tuorein tapaus liittyy rasismiin – erittäin brutaalilla tavalla.

– Kuten olemme yksiselitteisesti todenneet, NASCARissa ei ole tilaa rasismille. Tämä teko vain vahvistaa päättäväisyyttämme, kun pyrimme tekemään lajista avoimen kaikille, sarja totesi.

Törkeän käytöksen kohteeksi joutunut Wallace oli otsikoissa keväällä, kun hän menetti hermonsa virtuaalikilpailun aikana. Wallace päätti luovuttaa tietokonekisan kesken kaiken, mikä ei maistunut hänen sponsorilleen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja