Metsä Groupin jätti-investointia hehkutetaan hallituksesta, oppositiosta ja myös toisesta metsäyhtiöstä – "Paras uutinen pitkään aikaan"

2:01
Metsä Groupin tehdashanke on ollut esillä jo vuoden 2019 puolella.

Metsä Groupin 1,6 miljardin euron investointi Kemiin on kirvoittanut useita ihastuneita kannanottoja sosiaalisessa mediassa. Kemin biotuotetehdas luo noin 1 500 työpaikkaa.

Useat puoluejohtajat ja ministerit ovat hehkuttaneet Metsä Groupin investointipäätöstä Twitterissä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) muistuttaa kyseessä olevan alan suurin investointi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo pitää investointipäätöstä parhaana uutisena pitkään aikaan.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko toteaa puolestaan Suomen elävän metsästä jatkossakin.

Kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk.) on niin ikään hyvin tyytyväinen Metsä Groupin investointiuutiseen.

– Päätös on erittäin odotettu ja ounasteltu. On erittäin tärkeää, että hallitus omalla toiminnallaan jo keväällä mahdollisti liikenneinfrastruktuurin rakentamisen yli 200 miljoonan euron osalta, Kulmuni sanoo tiedotteessaan. 

– Tämä on erittäin tärkeä päätös Suomen elpymisen kannalta ja erityisesti tällä on suurta merkitystä koko Pohjois-Suomen kehitykselle. Paikallisesti meitä odottaa nyt positiivinen haaste riittävän osaavan työvoiman saannin suhteen Meri-Lapissa, Kulmuni jatkaa. 

Metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen liittyi niin ikään onnittelijoiden joukkoon.

Investointiuutisen ovat ottaneet maltillisemmin tai kieleteisemmin vastaan vihreät sekä luonnonsuojelujärjestöt, jotka ovat huolissaan metsäluonnon kestävyydestä ja monimuotoisuudesta. Uusi tehdas tarvitsee puuta vuosittain noin 7,6 miljoonaa kuutiometriä.

Uuteen tehtaaseen liittyy kuitenkin myös mahdollisuuksia käyttää puuta korvaamaan saastuttavampia raaka-aineita ja tekniikan kehittyessä mahdollisuuksia on muuhunkin, kuten vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne pohtii.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi muistuttaa siitä, ettei Metsä Groupin tehtaan sijoituspaikasta kisannut muita vaihtoehtoja. Toisin on esimerkiksi UPM:n ja Nesteen suunnittelemien laitosten kohdalla.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio korostaa puolestaan sitä, että kotimaisen teollisuuden kilpailukyvystä olisi huolehdittava.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja