Messiä ja Haalandia luotsanneelta Pep Guardiolalta huima lausunto teinipelaajasta – "Yksi parhaista, joita olen koskaan valmentanut"

Maalikooste: Leipzig - Manchester City 1:55
18-vuotias Rico Lewis teki hienon esityön Manchester Cityn 1–0-maaliin.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola kehuu vuolaasti joukkueen 18-vuotiasta huippulupausta Rico Lewisia.

City otti keskiviikkona maukkaan vierasvoiton Mestarien liigassa, kun se kaatoi RB Leipzigin maalein 3-1. Yksi ottelun näkyvimmistä pelaajista oli Rico Lewis, joka saalisti ottelusta yhden maalisyötön.

Tavallisesti Lewis on viihtynyt Cityn riveissä laitapuolustajana, mutta keskiviikkona nuorukainen viiletti keskikentällä City-ankkuri Rodrin rinnalla.

Päävalmentaja Guardiola ei säästellyt ylisanojaan ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Pelaaja, joka pelaa taskuissa, laitapuolustajana keskikentän pohjalla ja liikkuu keskellä syntyviin tiloihin. Hän on yksi parhaista, joita olen koskaan valmentanut. Tämä ilta oli jälleen osoitus siitä, Guardiola ylistää.

Hehkutus on Guardiolan suusta todella poikkeuksellista, sillä espanjalaismaestro on valmentanut uransa varrella useita maailmantähtiä. Guardiolan alaisuudessa ovat pelanneet nykyisten Erling Haalandin kaltaisten City-tähtien lisäksi muun muassa Lionel Messi, Xavi, Andres Iniesta, Thierry Henry, Zlatan Ibrahimovic ja Robert Lewandowski. Huippupelaajien listaa voisi jatkaa vielä pitkäänkin.

Nuoresta iästään huolimatta Lewis pelasi jo viime kaudella 14 ottelua Valioliigassa. Tällä kaudella vastuu on ollut vielä pientä, mutta Guardiola lupaa asiaan muutosta.

– Hän ei ole pelannut tällä kaudella vielä hirveästi, mutta hän tulee pelaamaan paljon, Guardiola vakuuttaa. 

Cityn kausi jatkuu tulevana sunnuntaina Valioliigan huippuottelulla, kun se matkustaa Lontooseen Arsenalin vieraaksi.

Lue myös:

    Uusimmat