Newcastle järjesteli armottoman löylytyksen 20 vuoden odotuksen edestä

Fabian Schär liukastuu ja sinetöi Newcastlen jättikaadon PSG:stä 1:39
Newcastle-puolustaja Fabian Schär sai St. James Parkin hurmokseen ratkaisevalla 4-1-maalillaan.

Newcastle juhli jalkapallon miesten Mestarien liigassa hienoa 4–1-kotivoittoa pariisilaisjätti PSG:stä.

Peräti 20 vuoden tauon jälkeen Mestarien liigassa pelaavan Newcastlen urakka käynnistyi maalittomalla vierastasapelillä AC Milania vastaan, mutta keskiviikkona se pääsi fanaattisen kotiyleisönsä eteen.

Newcastlen pistesaldo on kahden kierroksen jälkeen F-lohkossa neljä, PSG:n kolme, AC Milanin kaksi ja Borussia Dortmundin yksi. Dortmund ja AC Milan päätyivät keskiviikkona maalittomaan tasapeliin Saksassa.

Newcastle siirtyi Miguel Almironin laukauksella johtoon, kun PSG-ottelua oli takana 17 minuuttia.

Osumaa edelsivät PSG:n Marquinhosin paha harhasyöttö, Newcastlen Alexander Isakin laukaus ja PSG:n Gianluigi Donnarumman torjunta. Almiron viimeisteli irtopallosta tyylikkäästi.

Newcastle sai 39. minuutilla vieraiden maalille melkoisen hässäkän, joka päättyi Dan Burnin pukkaamaan osumaan.

Tilannetta selvitettiin pitkään videolta ilmeisesti mahdollisen paitsion takia, mutta maali jäi voimaan. Pallo näytti käyvän osumaa edeltäneinä hetkinä myös Newcastlen pelaajan kädessä.

Ottelun 50. minuutilla Newcastlen Sean Longstaff tälläsi pallon Donnarumman käden kautta verkon perukoille. Lucas Hernandez pukkasi kavennuksen PSG:lle, joka pelasi parhaaseen tasoonsa verrattuna todella heikon ottelun.

Lisäajalla Fabian Schär räjäytti kotiyleisön entistä suurempaan riemuun laukomalla liukastuessaankin 4–1-osuman.

Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston Public Investment Fundin (PIF) omistama Newcastle on parina viime vuotena pönkittänyt asemaansa Euroopan jalkapallokartalla, mistä myös PSG-voitto on osoitus.

PSG:n Kylian Mbappen kaltaisia supertähtiä Newcastlessa ei kuitenkaan ainakaan vielä ole.

Katso Newcastle-PSG:n maalit alla olevalta videolta.

Maalikooste: Newcastle - PSG 2:28

Manchester City juhli vierasvoittoa

Mestarien liigan hallitseva voittaja Manchester City juhli 3–1-vierasvoittoa Leipzigista. Ottelu oli pitkään 1–1, kunnes vaihdosta kentälle tulleet Julian Alvarez ja Jeremy Doku viimeistelivät kamppailun lopussa.Atletico Madrid nappasi 3–2-kotivoiton Feyenoordista, Antwerp hävisi kotonaan Shahtar Donetskille 2–3, Lazio nappasi 2–1-vierasvoiton Celticistä, Belgradin Punainen tähti väänsi 2–2-kotituloksen Young Boysia vastaan ja Porto hävisi kotonaan Barcelonalle 0–1.

Barcelonan maalitykki Robert Lewandowski loukkaantui avauspuoliajalla.