Messi vastasi verosyytteisiin oikeudessa

Barcelonan jalkapallojoukkueen tähtipelaaja Lionel Messi kävi perjantaina oikeudessa vastaamassa veronkiertosyytteisiin. Verottajan mielestä Messi ja hänen isänsä jättivät maksamatta 4,1 miljoonan euron verot.

Messit maksoivat jäännösveron korkoineen eli viisi miljoonaa euroa elokuussa. Lionel ja hänen isänsä Jorge Messi vastasivat syytteeseen asuinpaikkansa Gavan oikeudessa Barcelonan liepeillä.

Messi tuli oikeuteen ajallaan, mutta ei sanonut mitään. Kuuleminen tapahtui suljettujen ovien takana.

Syyttäjä tutustui tapaukseen kesäkuussa ja havaitsi veronkierron, joka liittyi Messin oikeuksien myynnistä vuosina 2006–2009 kertyneisiin tuloihin. Verokarhu laski, että voudilta jäi 4,1 miljoonaa euroa saamatta.

Messit kiistivät vilpin, ja syyttivät tapauksesta pelaajan entistä asiainhoitajaa.

Jos Messit todetaan syyllisiksi, tuomiota lieventänee veron nopea maksu.

Lionel Messi sanoi jo elokuussa, ettei ole huolissaan. Hän uskoo, että perheen lakimiehet ratkaisevat ongelman.

Kovassa kunnossa ja maine kukoistaa

Messin jalkapallokuntoon tai suosioon veronkiertoepäily ei tunnu vaikuttaneen ollenkaan. Vaatimattoman ja nöyrän oloinen Messi on edelleen suositumpi kuin Realin korskea Cristiano Ronaldo. Barcelonalaiset luottavat Messiin.

Veronkiertouutiset ovat olleet Espanjassa niin jokapäiväisiä, ettei Messin tapaus ole herättänyt suuria intohimoja.

- Se on vähän sama asia kuin siesta tai paella, katalonialaisen La Vanguardia -lehden urheilutoimittaja Enric Baneres luonnehti.

Messit syyttävät tapauksesta entistä asiainhoitajaa Rodolfo Schinoccaa. Messien mukaan hän suunnitteli, miten oikeuksien myynnistä saatujen tulojen kanssa toimitaan.

Schinocca taas kertoi, ettei hänellä ole mitään tekemistä asian kanssa, koska hän lopetti työt Messeille 2006, juuri ennen kuin väitetty asia tapahtui. Schinoccan mukaan Jorge Messi halusi tilin offshore-pankkiin.

Messi ansaitsi oikeuksien myynnillä yli kymmenen miljoonaa euroa vuosina 2007–2009.

Lue myös:

    Uusimmat