Merikukan velkariita käräjille

Äitiyslomalla oleva kansanedustaja Merikukka Forsius ja vihreiden piiriyhdistys Vihreä Uusimaa riitelevät velkomusasiasta Lohjan käräjäoikeudessa.

Kesällä otsikoihin noussut Merikukan ja Vihreä Uusimaa -yhdistyksen välinen kiista kansanedustajan maksamattomista vaalirahamaksuista on tällä hetkellä Lohjan käräjäoikeuden käsiteltävänä. Vihreä Uusimaa -yhdistys jätti haastehakemuksen velkomisasiassa oikeuteen 1. syyskuuta. Merikukka toimitti 1. lokakuuta oman vastauksensa, jossa katsoo ettei ole velvollinen korvamaan mitään yhdistykselle.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi kertoi kesäkuussa, että Forsius on jättänyt maksamatta velkojaan puolueelle 9 000 euron edestä. Maksamattomilla veloilla Laturi tarkoitti läpimenomaksuja, jolla puolueen ehdokkaat korvaavat sekä puolueen että piirin yhteistä kampanjaa.

Vihreä Uusimaa -yhdistys katsoo Lohjan käräjäoikeuteen jättämässään haastehakemuksessa, että Merikukka on allekirjoittamalla kirjallisen sopimuksen sitoutunut maksamaan 250 euroa kuukaudessa koko eduskuntakauden ajan.

Yhdistyksen mukaan Forsius ei ole maksanut kyseisiä maksuja tammikuun jälkeen, jolloin hän loikkasi vihreistä kokoomukseen. Vihreä Uusimaa -yhdistys kuitenkin katsoo, että ehdokas on sitoutunut maksamaan maksun vaikka vaihtaisikin edustajakautenaan puoluetta.

Vihreä Uusimaa -yhdistyksen jättämästä haastehakemuksesta selviää, että Merikukalta karhutaan helmikuusta lähtien erääntyneitä kuukausimaksuja viivästyskorkoineen. Summa liikkuu noin 2 500 eurossa, jonka lisäksi Vihreä Uusimaa vaatii Merikukkaa maksamaan yhdistykselle oikeudenkäynnistä aiheutuvat kulut.

Tapausta käsitellään Lohjan käräjäoikeudessa ellei Merikukka ja yhdistys pääse asiassa sopuun. Torstaihin mennessä riidalle ei oltu määrätty istuntopäivää.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja