Mercedes-pomo puolustaa Lewis Hamiltonia: "On parempi jakaa mielipiteet kuin olla tylsä" – entinen jalkapallotähti syyttää rasismista ja vertaa kohtelua Jenson Buttoniin

Mercedeksen F1-tallin johtaja Toto Wolff pitää mielipiteet jakavaa Lewis Hamiltonia parempana vaihtoehtona kuin tylsää viisinkertaista maailmanmestaria.

Wolffin kommentti nousi keskustelusta liittyen brittikuljettajan suosioon kotimaassaan. Silvestonen GP:n jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa esitettiin kyseenalainen kysymys liittyen Hamiltonin brittiläisyyteen.

– Monet maailman parhaista urheilutähdistä jakavat mielipiteitä. Kuulet samanlaisia lausuntoja Serena Williamsista. Puolet ihmisistä rakastavat häntä ja haluavat hänen voittavan kaiken. Toinen puoli on aina vastustajan puolella, Wolf sanoi Motorsportin mukaan.

– Mielestäni on parempi jakaa mielipiteet kuin olla tylsä viisinkertainen maailmanmestari massan keskellä. Se on mielipiteeni.

Entinen jalkapalloilija Rio Ferdinand puolusti Hamiltonia sosiaalisessa mediassa. Ferdinandin mukaan Hamilton-kritiikissä on rasistinen pohjavire.

– Kun hän nostaa pokaalia, häntä pidetään brittiläisenä. Matkalla voittoon hänen isänmaallisuuttaan kyseenalaistetaan kuitenkin läpi vuoden. Tavalliset kysymykset liittyvät asumiseen Monacossa, puheen aksenttiin, elämäntyyliin ja muotivalintoihin, Ferdinand kirjoitti Instagram-tilillään. 

– Suurin osa F1-kuljettajista asuu Monacossa, myös entinen maailmanmestarimme Jenson Button, jonka brittiläisyyttä ei koskaan kyseenalaistettu, sillä hän näytti, kuulosti ja pukeutui samalla tavalla kuin Hamiltonia kritisoineet ihmiset. Hamiltonin isänmaallisuuden kyseenalaistamisen taustalla olevaa rasistista pohjavirettä ei saa aliarvioida, Ferdinand sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat