McLarenin tulokaskuski otti kantaa kuumaan puheenaiheeseen – "F2 on fyysisesti raskaampaa kuin F1"

McLarenin tulokaskuljettaja Lando Norrisin mielestä F2-autoa on raskaampi ajaa kuin F1-autoa.

Norris siirtyi täksi kaudeksi F1-talli McLarenin ohjaksiin F2-sarjasta. Vasta 19-vuotias kuljettaja on suoriutunut tulokaskaudellaan paikoin jopa erinomaisesti ajamalla kaksi kertaa kuuden parhaan joukkoon.

Norris on ajanut mallikkaasti varsinkin aika-ajoissa, sillä brittikuski on startannut kymmenen parhaan joukosta kahdeksan kertaa. Norris on alusta lähtien tuntenut olonsa itsevarmaksi F1-autossa.

– Tunnen oloni itsevarmaksi F1-autossa, enkä vain sen takia, että olen suoriutunut hyvin, vaan ihan kauden alusta asti. Aluksi oli vaikeaa saada hyvä kierros aikaan, mutta silti koin oloni mukavammaksi kuin viime kaudella F2:ssa, Norris toteaa Autosportin mukaan.

– Ei sen takia, että se olisi jotenkin helppoa, vaan minulla on jotenkin vain parempi tuntuma siihen. Tunnen auton rajat paremmin ja pystyn ajamaan aivan äärirajoilla, Norris jatkaa.

Viime aikoina F1-ympyröissä on puhuttu paljon siitä, ovatko nykyautot aivan liian helppoja ajettavia. Norrisin mukaan F1-autoa on huomattavasti kevyempää ajaa kuin esimerkiksi F2-kilpuria.

– F1:ssä on mukavampaa, kun on ohjaustehostin. F2 on fyysisesti paljon raskaampaa käsille ja melkein koko kropalle kuin F1. Se voi muuttua, mutta minä en juurikaan välitä, Norris toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat