Mercedekselle taas takaisku: Lewis Hamilton sortui harvinaiseen virheeseen – "En muista nähneeni"

Mercedes menetti jo perjantaina tuntikaupalla arvokasta rata-aikaa, ja Lewis Hamiltonin ajovirhe lauantaina aamupäivällä syö entisestään tallin testausmahdollisuuksia.

Lauantaiaamun nelituntinen testisessio keskeytyi reilun kahden tunnin ajamisen jälkeen, kun Hamilton ajoi Sakhirin radan nelosmutkassa ulos. Auto lipui perä edellä mutkan ulkoreunassa odottaneelle hiekalle, ja renkaat upposivat niin syvälle santaan, ettei Hamilton päässyt irti.

Hän nousi autostaan ja seurasi, kun ratavirkailijat siirsivät Mercedes W12:n pois. Sessio keskeytettiin punaisilla lipuilla noin 20 minuutin ajaksi.

– Nykypäivänä on harvinaista nähdä Lewis tuossa tilanteessa. Mutta hän ei ole ainoa kuljettaja, joka on ajanut tänään ulos radalta, Sky Sportsin asiantuntija Martin Brundle huomautti.

Sakhirin radalla pyörii puuskittainen tuuli, joskaan ei aivan yhtä voimakkaana kuin vielä perjantaina. Omat ongelmansa kuljettajille aiheuttaa myös radalle lentävä hiekka, joka heikentää pitoa paikoitellen merkittävästi.

Hamiltonilla oli ulosajon sattuessa tilillään 35 kierrosta.

Niin ikään Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Karun Chandhok yritti muistella Hamiltonin edellistä vastaavaa virhettä – siinä kuitenkaan onnistumatta.

– Tuollaiset virheet ovat Lewisin kohdalla erittäin harvassa, etenkin testeissä. Yritän muistella viimeisiltä 5–6 vuodelta testejä, joissa olen ollut paikan päällä, enkä muista nähneeni häntä hiekalla.  En muista, että hän olisi aiheuttanut punaisia lippuja.

Aamupäivän sessio jatkuu Suomen aikaa kello 13:een saakka.

Iltapäivällä Mercedeksen rattiin hyppää Valtteri Bottas.


Lue myös:

    Uusimmat