F1-auton rattiin palannut Fernando Alonso, 39, tarjosi välittömästi katetta puheilleen – asiantuntija ihmeissään: "Uskomatonta"

Kahen vuoden tauon jälkeen F1-sarjaan palannut Fernando Alonso vastaa lauantaipäivän ajan Alpine-tallin A521-auton testaamisesta.

Alonso, 39, koki kauteen valmistautuessaan takaiskun, kun hän joutui kuukausi sitten onnettomuuteen pyörälenkillä. Kymmenen päivää toivuttuaan Alonso pääsi kuitenkin palaamaan tavallisiin arkirutiineihinsa.

Ennen testien alkua Alonso vakuutti, ettei kolari vaikuta hänen ajamiseensa eikä hän joudu taistelemaan kipujen kanssa.

Sky Sportsin asiantuntijan, vuosina 2010–2011 kaikkiaan 11 GP-starttia ajaneen Karun Chandhokin mukaan näille puheille saatiin katetta heti lauantaina aamupäivällä, kun Alonso pääsi vauhtiin A521-auton ratissa.

– Fernando Alonso on ollut kierroksesta toiseen kuin metronomi. Luulenpa, että voisin laittaa kolikon siihen, mistä hän lähtee kääntymään mutkan lakipisteeseen, ja siihen, missä hän tulee mutkasta ulos, ja hän osuisi niihin jokaisella kierroksellaan. Hänen johdonmukaisuutensa tuon Alpinen ratissa on jotain uskomatonta, radan varressa testejä seuraava Chandhok taivasteli Sky Sportsin seurannan mukaan.

Aamupäivän nelituntisen testisession ollessa puolivälissä Alonsolla on nimissään päivän nopein kierrosaika.

Testien alku on ollut Alpinen kannalta kaikkineenkin rohkaiseva. Viime vuosina tallilla on ollut ensimmäisinä testipäivinä erilaisia ongelmia, mutta tänä vuonna niistä ei ole ollut tietoakaan.

Esteban Ocon ajoi perjantaina kolmanneksi suurimman kierrosmäärän, kaikkiaan 129 kierrosta, ja Alonson alku lauantaipäivään on siis ollut kaikin tavoin onnistunut.

Lue myös:

    Uusimmat