Menettääkö Valtteri Bottaksen Alfa Romeo selkeän kilpailuedun? Tallit vaativat sääntömuutosta

Alfa Romeo julkisti uuden autonsa: tältä näyttää Valtteri Bottaksen uusi kilpuri 0:35
Tältä näyttää Valtteri Bottaksen uusi ajokki.

Formula 1:ssä autojen painorajoihin tehtiin muutoksia maaliskuussa alkavalle kaudelle. Autojen enimmäispainoa nostettiin 43 kiloa 795 kiloon asti, muun muassa painavampien renkaiden takia.

Nyt uuteen painorajaan halutaan lisäystä. Sveitsiläislehti Blickin mukaan kahdeksan tallia kymmenestä vaatii, että Kansainvälinen autoliitto FIA nostaisi painorajaa 800 kiloon, eli lisäpainoa halutaan viisi kiloa.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner on ollut etunenässä vaatimassa, että painorajaa tulee nostaa.

– Meidän täytyy nostaa painorajaa urheilullisin perustein, Horner totesi Blickin mukaan.

Vain McLaren ja Alfa Romeo -tallien sanotaan vastustavan painorajan nostoa. Molemmat tallit ovat saaneet rakennettua autonsa kevyiksi, kun muilla painon kanssa joudutaan taistelemaan.

Alfa Romeollakaan autoa ei ole saatu kevyeksi ilman kompromisseja. Tallin suoamalaiskuljettaja Valtteri Bottas pääsi ajamaan reilusti vähemmän kierroksia kuin muut tallit testijaksolla Espanjassa helmikuun lopussa ongelmien takia. Sveitsiläistallin autot kärsivät niin sanotusta pomppuefektistä, ja yhdeksi syyksi on arvioitu auton erityisen kevyttä pohjalevyä. Alfa Romeon on määrä käyttää uutta painavampaa pohjapalaa Bahrainissa ajettavissa testeissä tällä viikolla.

Lue myös:

    Uusimmat