Melania Trump ei järjestänyt perinteistä teehetkeä – Joe Bidenin Ashley-tytär: "Luulen, että äitini ja isäni ovat ihan sujut asian kanssa"

1:45
Joe Biden vannoo tänään virkavalansa – MTV paikalla

Vallasta keskiviikkona 20. tammikuuta pois astuva Donald Trump ei ole noudattanut perinteistä protokollaa, eikä myöskään hänen vaimonsa Melania Trump. 

Tammikuun 20. on Yhdysvalloissa merkittävä päivä, kun valta vaihtuu ja Joe Bidenistä tulee virallisesti maan 46. presidentti. Vallanvaihto tapahtuu kello 19 Suomen aikaa. 

Donald Trump on ilmoittanut jo aiemmin, ettei aio osallistua edeltäjänsä virkaanastujaistilaisuuteen.

Joe Bidenin 39-vuotias tytär Ashley Biden toteaa, ettei kyseessä ei ole suinkaan ainoa traditio, josta vielä vallassa oleva presidentti ja hänen vaimonsa Melania Trump luistavat. 

Ashley kertoo, ettei Melania ole järjestänyt tulevan presidentin vaimolle Jill Bidenille ensimmäisen naisen teehetkeä, eikä Valkoisen talon kierrosta, niin kuin perinteisiin kuuluu.

 – En usko, että he noudattavat perinteistä protokollaa, joka on harmillista. Luulen, että äitini ja isäni ovat kuitenkin ihan sujut asian kanssa, Ashley toteaa TODAY-uutisohjelmassa.  

Verkkoviha

Virkaanastujaisista tulee kaikkea muuta kuin tavalliset sen jälkeen, kun Trump-kannattajat hyökkäsivät vain kahta viikkoa ennen vallan vaihtoa Yhdysvaltain kongressitaloon. Vallanvaihto tapahtuu samassa paikassa. 

– Se teki minut todella surulliseksi. 

– Se on paikka, jossa vartuin lapsena ja paikka, jossa isä on työskennellyt yli 30 vuotta. Se on pyhä paikka ja mitä siellä tapahtui, se oli todella kauhistuttavaa, Ashley jatkaa.  

Ashley ei kuitenkaan pelkää isänsä puolesta. 

– Hän saa paljon suojelua osakseen. 

Samalla hän myöntää, että heidän perheensä on joutunut kohtaamaan paljon vihamielisyyttä verkon syövereissä. 

– Julmuus ja ilkeys, siksi juuri minulla ei ole sosiaalisen median tilejä. Se on osaltaan raja myös itselleni, sillä uskon ystävällisyyteen. Uskon kaikkien meidän ihmisyyteemme.

Koko perhe tukena

Ashley seisoo isänsä rinnalla presidenttiviran ajan. Siinä tulee kuitenkin olemaan rajoja. 

– En aio työskennellä hallintotoimessa. Toivon mukaan voin käyttää tätä alustaa puolustaakseni oikeudenmukaisuutta, saada mielenterveysasioita tietoisemmaksi yhteisöissä, sekä kehittää ja elvyttää niitä asioita. 

Ashley on ammatiltaan sosiaalityöntekijä, muotisuunnittelija sekä rikosoikeuden uudistuksen puolestapuhuja. 

Koko perhe tukee virkaan astuvaa Joe Bideniä. Ashley kertoo, että myös vuonna 2015 aivosyöpään menehtynyt velipoika Beau Biden.  

– Tiedän, että Beau tulee olemaan kanssamme... Hän on niin ylpeä, ylpeä omasta isästä. 

Joe Bidenillä on ollut kaiken kaikkiaan neljä lasta. Parikymppisenä hän oli naimisissa Neilia Hunterin kanssa ja heillä oli kolme lasta. Nuoren poliitikon maailma kuitenkin romahti, kun vaimo Neilia ja vuoden vanha tytär Naomi menehtyivät auto-onnettomuudessa. Pojat Beau ja Hunter selvisivät hengissä, mutta Hunter menehtyi aivosyöpään vuonna 2015.

Biden avioitui uudelleen vuonna 1977 opettajana työskentelevän Jill Bidenin kanssa. Neljä vuotta myöhemmin pari sai tyttären, Ashleyn.

Ashley on naimisissa kirurgina työskentelevän Howard Kreinin kanssa. 

Lähde: Yahoo!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja