Mehiläisen psykologi: Esiinnyin tv:ssä ja sain potkut

Lääkärikeskus Mehiläisen kuntoutusjohtaja Aku Kopakkala katsoo, että esiintyminen televisio-ohjelmassa maksoi hänelle työpaikan.

Kopakkala esiintyi Ylen MOT-ohjelman Masentavat lääkkeet -jaksossa, joka esitettiin televisiossa 26. toukokuuta. Kopakkala on puhunut aikaisemmin julkisuudessa, ja puhui myös televisio-ohjelmassa masennuslääkkeistä ja niiden käytöstä.

– On myös koulukunta, joka on sitä mieltä, että nimenomaan masennuslääkkeet altistavat masennuksen uudistumiseen ja kroonistumiseen. Jos he ovat oikeassa, tilanne on erittäin outo, Kopakkala muun muassa sanoi ohjelmassa.

13 vuotta lääkärikeskus Mehiläisessä työskennellyt Kopakkala tuskin osasi odottaa, että esiintyminen ohjelmassa tulisi maksamaan hänelle työpaikan.  

– Minut irtisanottiin eilen Mehiläisestä, olin siellä 13 vuotta töissä jatkuvassa työsuhteessa. Minut kutsuttiin kuulemaan seuraamukset esiintymisestäni MOT-ohjelmassa. Seuraamus oli, että minulla on ilmoitus työsuhteeni päättämisestä. Työsuhteeni päättyi 2.6., Kopakkala kertoo MTV Uutisille.

Mielenterveyssektorin kuntoutusjohtajana työskennellyt Kopakkala kertoo olevansa potkuista yllättynyt.

– Olen ollut erittäin sitoutunut Mehiläiseen, ja pitänyt kovasti yrityksestä, arvostan kovasti ihmisten työtä siellä. Suomessa perustuslain pitäisi taata ihmisten ilmaisun vapaus. Jos olet nähnyt MOT-ohjelman, niin minähän en sano siinä oikeastaan mitään. Minulle ei ollut tätä ennen mitään huomautuksia tai varoituksia.

Tieto potkuista tuli ilmi Kopakkalan Facebook-sivuilta, jonne hän oli laittanut seuraavan päivityksen: ” Olin haastateltavana MOT ohjelmassa "Masentavat lääkkeet". Minut irtisanottiin siksi tänään työpaikastani Mehiläisestä. Johto oli saanut puhelun”.

Kopakkala ei halua kommentoida sitä, mistä puhelu Mehiläisen johdolle on tullut.

– Kuulin siitä monenlaisia kommentteja, mutta minulla ei ole kirjallisesti mitään, joten en halua sanoa mitään. Ihmettelen, millainen johdon maailmankuva ja arvomaailma on.

Mehiläisen lääketieteellinen johtaja Jarmo Karpakka kertoo keskustelleensa Kopakkalan kanssa jo aiemmin siitä, miten hän esiintyy julkisessa asiassa asiantuntijana.

– Mehiläisessä olevat asiantuntijat eivät lähde Mehiläisen nimissä arvioimaan Käypä hoito -suosituksia. Omia näkemyksiä voi tuoda henkilökohtaisesti esille, Karpakka tyytyy toteamaan Kopakkalan irtisanomisesta.

Katso MOT-ohjelma täältä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja