McLaren-pomolla selkeä näkemys tallista poistuvan Carlos Sainzin asemasta: ”Halusimme antaa hänen tehdä niin”

McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl uskoo Carlos Sainzin laittavan Charles Leclercin tiukoille, kun tämä siirtyy Ferrarille ensi kaudella.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari yllätti toukokuun puolivälissä ilmoittamalla, että Sainz korvaisi vuoden lopussa tallista poistuvan Sebastian Vettelin. Samalla McLaren kiinnitti Sainzin korvaajaksi Renault’lta saapuvan Daniel Ricciardon.

Työskenneltyään viime kaudella Sainzin kanssa ja nähtyään 25-vuotiaan kuljettajan kehityksen, Seidl on vakuuttunut Ferrarin päätöksestä.

– Minun ja Carlosin välillä on aina vallinnut avoin ja läpinäkyvä kommunikaatio. Kausi 2019 oli vahva, eikä muiden tallien kiinnostus häntä kohtaan ollut meille yllätys, Seidl sanoi GPFans-sivuston haastattelussa.

– Tiesimme melko varhaisessa vaiheessa, että Carlos haluaisi tutkia muita vaihtoehtoja. Halusimme antaa hänen tehdä niin, jotta pystyisimme itsekin varautumaan tulevaisuuteemme. 

Seidl näkee, että Sainzin viime vuosi yhdistettynä kokemukseen ennen aikaa McLarenilla sisältää kaiken tarvittavan Ferrarilla menestymiseen. Edessä on kuitenkin vielä kausi yhdessä. Seidl ei ainakaan myönnä, että kilpailijan riveihin jo matkalla olevaa kuljettajaa yritettäisiin pitää loitolla auton kehittämisestä. 

– Mitä tulee yhteistyöhömme alkavalla kaudella, totta puhuakseni en usko näkeväni suurta muutosta. Lopulta paras keino tulosten saavuttamiseen on avoin ja läpinäkyvä ammatillinen suhde.

– Carlos tunnetaan erittäin hyvänä kuljettajana, ja hän antaa arvokkaan panoksen auton kehittämiseen. Emme aio muuttaa tässä suhteessa mitään, Seidl päätti.

Lue myös:

    Uusimmat