MC Bandidosin jengitiloissa jättioperaatio Tuusulassa: Paikalla lukuisia panssaroituja ajoneuvoja, katso kuvat paikan päältä

Viranomaiset iskivät liivijengi Bandidosin tiloihin Tuusulassa: katso kuvat tapahtumapaikalta 0:33
Viranomaiset iskivät liivijengi Bandidosin tiloihin Tuusulassa: katso kuvat tapahtumapaikalta.

Tullilla ja poliisilla on käynnissä suuri operatiivinen tehtävä liivijengi Bandidosin jaoston Bandidos MC Lakesiden tiloissa Tuusulan Hyrylässä. Operaatio liittyy rikostutkintaan.

Tutkintaa johtaa Tulli, joka on saanut tehtävän suorittamiseen apua sekä Itä-Uudenmaan että Helsingin poliisista. Paikalla on useita poliisin ja Tullin yksiköitä, silminnäkijätietojen mukaan muun muassa lukuisia panssaroituja ajoneuvoja.

Tutkinnanjohtajana toimiva tulliylitarkastaja Tero Virtanen pitää toistaiseksi monet tapausta koskevat yksityiskohdat omana tietonaan.

Hän vahvistaa kuitenkin, että kyseessä on rikostutkintaan liittyvä tehtävä. Hän ei kommentoi, minkälaisiin rikoksiin tutkinta liittyy ja onko paikalla tehty esimerkiksi kiinniottoja tai takavarikointeja.

– Sinne on menty tämän päivän aikana, ja muuta tietoa ei tässä vaiheessa anneta. Sen voin sanoa, että kyseessä on operaativinen toiminta, josta ei ole ennakkoon ilmoitettu asianosaisille, Virtanen sanoo. 

Itä-Uudenmaan poliisi ja Helsingin poliisi eivät kommentoineet tapausta. 

Tulli vaikenee löydöistään

MTV Uutiset tavoitti Virtasen uudelleen hieman ennen kello viittä iltapäivällä. Puhelussa hän kertoi, että operaatio tapahtumapaikalla on päättynyt. Hän ei kommentoinut asiaa tarkemmin siltä osin, millaisia rikoksia paikalla tutkittiin ja löytysivätkö viranomaiset kerhotiloista jotain heitä kiinnostavaa.

Virtasen mukaan tutkinta on niin alussa, ettei Tulli kerro siitä mitään ulospäin.

– Ihan varmasti tiedotetaan, kun on sen aika, Virtanen sanoo.

Juttua päivitetty kello 16.50: Operatiivinen toiminta paikalla on loppunut.

Lue myös:

    Uusimmat