May etsii ratkaisua brexit-sopimukseen EU:n huippukokouksesta – kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen: "Vaikea kuvitella paperi, joka tyydyttäisi brittiparlamentaarikkoja"

EU-johtajat etsivät vielä ratkaisua Mayn kanssa 2:58

Huippukokoukseen kokoontuneet EU-johtajat ovat Brysselissä antaneet ymmärtää olevansa valmiita etsimään Mayn kanssa ratkaisua, joka helpottaisi häntä viemään läpi sopimuksen brittiparlamentissa.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen kommentoi Brysselistä, että kaikki EU-maat eivät kuitenkaan ole aivan samaa mieltä siitä, kuinka paljon Britannialle pitäisi antaa periksi.

– Tässä vaiheessa on vaikea kuvitella, että mikä olisi sellainen paperi, joka brittiparlamentaarikkoja tyydyttäisi. Nyt tuntuu siltä, että mikään ei riitä.

Nurminen sanoo, että brexit-sopimuksessa suurin kysymys liittyy Irlantiin.

– Siirtymäajan aikana tulisi saada luotua vapaakauppasopimus, jolla vältettäisiin, että EU väkisin estää tuon kovan rajan syntymisen. Sehän estettäisiin niin, että Irlanti jäisi tulliunioniin ja vapaakauppa-alueeseen.

Nurminen kertoo, että huippukokoukseen osallistuvan Juha Sipilän mukaan EU-maat ovat räätälöimässä vapaakauppasopimukseen liittyvää paperia Britannian kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat