Mausteiset parila- tai halstratut silakat ja värikäs punajuurisalaatti 28.2.2000

toim. Kati Nappa

800 g tuoreita silakoita yrttiseos
( riittää moneen kertaan)
1 dl merisuolaa
1 rkl tillinsiemeniä
1/3 tl fenkolia
1/2-1 tl kuivattua pun. chilihiutaleita

Leikkaa silakoista pää pois ja vatsa auki. Poista sisälmykset, huuhdo ja valuta hyvin tai kuivaa silakat. Ripottele kaloille mausteseosta ja halstraa kalahalsterissa avotulella tai pariloi kuumalla muurinpohjapannulla. Silakat kypsyvät muutamassa minuutissa ja ovat kypsiä kun selkäevä irtoaa.

Värikäs punajuurisalaatti

erilaisia salaatin lehtiä keitettyä punaista ja keltaista punajuurta (katkarapuja tai ravunpyrstöjä) kastike: dijonsinappia hunajaa sitruunan raastettua kuorta sitruunamehua oliiviöljyä tilliä rakuunaa suolaa, pippuria

Sekoita kaikki kastikkeen aineet. Leikkaa keitetyt punajuuret suikaleiksi ja p irskota päälle kastiketta. Revi salaatit kulhoon ja pirskota päälle kastiketta. Sekoita. Lisää punajuurisuikaleet ja katkaravut. Nosta viereen halstratut silakat.

Lue myös:

    Uusimmat