Maurilainen kesäkurpitsasalaatti

  • 500 g pieniä kesäkurpitsoja
  • n. 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 iso valkosipulinkynsi
  • n. 1 dl pinjansiemeniä
  • n. 1 dl rusinoita
  • 3 rkl silputtuja, tuoreita mintunlehtiä
  • n. 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna oliiviöljy suuressa paistinpannussa. Lisää halkaistu valkosipulinkynsi antamaan makua öljyyn. Anna puolikkaiden kypsyä, kunnes ovat kullankeltaisia, heitä ne sen jälkeen pois. Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja kypsennä sekoittaen, kunnes viipaleet ovat nipin napin pehmentyneet. Siirrä se heti pannusta suureen tarjoilukulhoon. Lisää pinjansiemenet, rusinat, minttu, sitruunamehu sekä suolaa ja pippuria. Sekoita ja lisää tarvittaessa öljyä, sitruunamehua ja mausteita. Anna salaatin jäähtyä ja säilytä kylmässä.

Lue myös:

    Uusimmat