Maukasta ruokaa arkenakin

Alex haluaa välittää hyvää fiilistä kotikeittiöihin

Kahdesta kolmeen kertaan viikossa Ihanassa aamussa esiintyvä Alex Nurmi on uusi tulokas tv-kokkien joukossa. Katsojapalautteesta päätellen nuoren kokin rauhallisen varmasta tyylistä tykkää moni.

Alex itse suhtautuu tyynesti saamaansa palautteeseen: "Ehkäpä tuottaja suodattaa niistä enimmät pois", laukoo Alex ja vieressä ruokaosuuden tuottaja Teresa Välimäki myöntää asian olevan juuri näin.

Reseptit tuottajan seulan läpi

Ihanan aamun ruoanlaitto-osuudet ovat suoria lähetyksiä, joten kaiken on oltava valmiiksi mietittyä jo ennen studiokeittiöön saapumista. Kukin aamun kokeista miettii omat reseptinsä ja hyväksyttää ne tuottajalla.

- Reseptiikka täytyy hallita. Teresa kertoo etukäteen raaka-aineen, josta ruoka on valmistettava. Lähetän reseptiehdotukseni hänelle ja odotan hyväksymistä tai hylkäämistä, kertoo Alex käytännöstä.

-Useimmiten voin kyllä suoraan hyväksyä ne. Tuottajan työhöni kuuluu viikon reseptien koordinointi. Esim. samalla viikolla ei televisiossa kannata valmistaa kahta kertaa ruokaa hirvenlihasta tai tehdä peräkkäisinä päivinä keittoruokia, täsmentää Teresa.

Myös ruokien helppous on otettava huomioon; valmistetaanhan ruoka suorassa lähetyksessä ja kohderyhmänä ovat tavalliset tv:n katsojat.

Maistele ja uskalla kokeilla!

Alexilla on omalla kokkiurallaan esikuvana Melker Andersson, joka tunnetaan yhtenä Ruotsin luovimmista kokeista. Tv-kokki innostuu kertoessaan perehtyneensä Michelin-tähden saavuttaneen Anderssonin ruokafilosofiaan tämän tunnetussa Fredsgatan 12 –ravintolassa Tukholmassa.

Tiettyjä asioita kannattaa meidän tavallisten kotikokkien omaksua ruoanlaiton huipulta:

- Maistele ja opettele tunnistamaan vivahde-eroja. Älä siis nosta pataa suoraan liedeltä pöytään sitä ensin maistamatta. Ja uskalla kokeilla - ei ruoanlaitto ole niin vakavaa! Oma lempimausteeni on rouhittu mustapippuri ja ollen kokeillut sitä jopa jäätelöön, virnistää Alex.

- Klassinen ohje, jonka mukaan ruoan suola-sokeri-happo–tasapainon on oltava kunnossa, pätee tietysti edelleen.

- Myös kattaus vaikuttaa ruokailuhetken tunnelmaan. On mukava tunne tulla pöytään, jos esillepanoakin on mietitty. Hyvällä fiiliksellä on suuri merkitys!

Pyttistä ja mummin sinappia

Työkseen ruokaa valmistava nuorimies kertoo kotonaan paneutuvansa kokkaukseen "ehkä silloin tällöin tyttöystävän kanssa". Sporttisesta ulkomuodosta huolimatta Alex ei tunnusta noudattavansa mitään dieettiä: "Makkaraa tulee syötyä pari kertaa viikossa. Ja aivan ehdoton herkku on pyttis eli pyttipannu mummin sinapin kanssa nautittuna - ei ole sen ylittänyttä".

Alexin ja muut Ruokalan kokit näet MTV3-kanavalla arkisin klo 8.35 ja uusinnat alkuillasta, voit myös katsoa Netti-tv:stä ruokalähetykset.

  • teksti: Leena Norta
  • kuvat: Jussi Ylävaara

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja