Matti Nykäsen kuolema kosketti koko maailmaa: Nousi uutisiin jopa Intiassa ja luetuimmaksi jutuksi Saksassa – brittimediassa kiusallisia virheitä

Antero Mertaranta: on hyvin vähän sellaisia persoonia kuin Matti Nykänen oli 2:07
Video: Antero Mertaranta kuvailee suhdettaan edesmenneeseen mäkihyppylegenda Matti Nykäseen: "Matti oli siinä mielessä pieni poikkeus"

Mäkihyppääjälegenda Matti Nykäsen kuolemasta uutisoitiin eilen ympäri maailmaa. Juttuja julkaistiin myös perinteisimpien mäkihyppymaiden ulkopuolella.

EsimerkiksiIndia Today-uutissivusto kertoi nelinkertaisen olympiavoittaja Nykäsen kuolemasta uutistoimisto Reutersin jutulla.

Haiti24-uutissivusto kertoi uutistoimisto AFP:n jutulla "mäkihypyn olympiamestarin ja menestyksekkään laulajan" kuolemasta.

New York Timesin otsikossa Nykästä puolestaan kuvaillaan "mestarilliseksi, mutta ongelmaiseksi". AFP:n jutun mukaan Nykänen oli negatiivisista otsikoista huolimatta kansallissankari maassa, jossa mäkihyppy on yhtä suosittua kuin jääkiekko ja Formula 1 -kilpailut.

Bild-lehden klikatuin juttu

Tyypillisimmistä mäkihyppymaista Matti Nykäsen kuolema nousi Saksassa joksikin aikaa jopa Bild-lehden sivuston klikatuimmaksi.

Myös japanilainen suuri sanomalehti Mainichi kertoi Nykäsen kuolemasta uutistoimisto AP:n uutisella.

Oma lukunsa on esimerkiksi Eddie Edwardsin kotimaan Britannian Sky News. Sivuston uutisessa on kommentit Norjan mäkihyppymaajoukkueen johtaja Clas Brede Bråthenilta, jota tituuleerataan "Suomen mäkihyppyliiton" puheenjohtajaksi.

Nykäsen myös kerrotaan jutussa olleen naimisissa kolmesti, vaikka tosiasiassa Nykänen oli naimisissa kuudesti.

Lue myös:

    Uusimmat