Matti "Fredi" Siitosen kuolinilmoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa – mukana henkilökohtainen muisto

3:42
Ystävät muistelevat edesmennyttä laulajalegenda Frediä: "Siinä miehessä oli potkua"

Huhtikuussa kuolleen Matti "Fredi" Siitosen kuolinilmoitus julkaistiin tiistaina Helsingin Sanomissa.

Muusikko Matti "Fredi" Siitosen kuolinilmoitus julkaistiin tiistaina 25. toukokuuta Helsingin Sanomissa. Huhtikuun 23. päivänä 78 vuoden iässä menehtynyttä Siitosta muistettiin ilmoituksella, joka poikkeaa ulkoasultaan melkoisesti totutusta.

Kuolinilmoitus on toteutettu niin, että se näyttää auki olevalta virsikirjalta. Oikeanpuoleisella lehdellä on tiedot, jotka ilmoituksissa tavallisesti ovat. Ilmoituksessa Siitosta jäivät kaipaamaan vaimo Eeva-Riitta Siitonen, poika Petri Siitonen perheineen sekä edesmenneen tyttären Hanna-Riikka Siitosen tytär Vieno ja tämän isä Janne Virtanen.

Virsikirjan vasemmalla lehdellä on sen sijaan hyvin henkilökohtainen muisto. Kuvassa näkyy käsinkirjoitettu runo, joka kuuluu näin:

"Herran voima, auta meitä, nosta korkealle ja kun nostat anna paistaa meidät maailmalle."

Runo on ilmeisesti Siitosen rippikouluajoilta ja tämän isoäidin käsialaa, sillä runon alla lukee samalla käsialalla "rippi muisto mummo" ja päiväys 14.12.1954.

Ilta-Sanomat kertoi, että Siitonen siunattiin viimeiselle matkalleen 18. toukokuuta Töölön kirkossa Helsingissä. Samaisessa kirkossa siunattiin myös hänen tyttärensä Hanna-Riikka Siitonen kesällä 2018.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja