Mato Valtonen selvisi velkahelvetistä: Kulut jopa 16 000 markkaa kuussa

24:33

Studio55.fi -lähetyksessä vieraillut Mato Valtonen kertoo, miten hän on päässyt ylös elämänsä pahimmista aallonpohjista.

Muun muassa muusikkona, näyttelijänä, yrittäjänä ja luennoitsijana tutuksi tulleen Mato Valtosen elämään on kuulunut niin huimia onnistumisia kuin suuria vastoinkäymisiä. Valtonen kertoo haastattelussa siitä, kuinka ajautui jättimäisiin velkoihin ollessaan Sleepy Sleepers -yhtyeen jäsen.

– Verottaja laittoi tällaisen harkintaveron sleeppareille, ja siitä jouduttiin aikamoiseen kuseen, siitä se lähti. Sitten tapahtui pari tällaista onnetonta juttua, että jotkut bisnekset menivät vähän perseelleen vielä siinä sivussa, Valtonen kertoo.

Valtosen velkasumma kasvoi huimaksi ja myös velan kulut olivat suuret.

– Oli siellä velkaa joku miljoona markkaa parhaimmillaan. Ja sitten olivat ne korot, jotka pomppasivat siinä laman aikana aika korkealle. Ei ollut mitään vastinetta sille lainalle, mitään omaisuutta. Ja oli 16 000-17 000 velan kulut kuukaudessa.

Valtonen sai kuitenkin lopulta kaikki velkansa maksettua. Bändielämä auttoi miestä jaksamaan.

– Masennusta tietty auttoi aika paljon se, että kun päivällä ulosottomies koputtelee olkapäälle, illalla meni keikalle, ja siellä 2000 ihmistä huutaa täysillä ja hurraa. Niin totta kai se kannusti.

Valtosen elämä muuttui lapsien saannin jälkeen. Tässä vaiheessa hän päätti myös saada järjestelmällisesti lyhennettyä lainojaan.

– Sitä mietti, että tässä on pakko alkaa hoitaa tätä tilannetta oikein systemaattisesti, ei voi elää perheessä niin, että on tolkuttomat velat päällä kokoajan, Valtonen sanoo.

Millainen on tarina Mato-lempinimen takana ja mitä mieltä Mato on nykyisestä hallituksesta? Katso Valtosen haastattelu kokonaan!

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja