Matkustusohjeita vuodelta 1939: Nainen, älä unohda esiliinaa!

Vuonna 1939 julkaistu opas kehottaa sinkkunaista liikkumaan Manhattanilla vain esiliinana toimivan miehen kanssa. Taksissa sen sijaan on turvallista, sillä "gansteritaksikuskit ovat hävinneet yhtä varmasti kuin dodot".

Reddit-palvelun käyttäjä hauskuttaa muita löydöllään. Käyttäjä on onnistunut kaivamaan jostakin esiin vuonna 1939 julkaistun, New Yorkiin haluaville naisille suunnatun oppaan "Nuori neito Manhattanilla".

Opas keskittyy siihen, miten suurkaupungissa toimitaan, ja mitä siellä on odotettavissa. Neuvot on kirjoittanut LeeMortimer.

Nuori nainen Manhattanilla – näin selviät!

Oppaan mukaan nuoren naisen tulee varmistaa, että hänellä on rahaa elää Manhattanilla, ja myös varoja paluulippuun. Manhattanilla selviämiseen tarvitaan tekstin mukaan vähintään neljä dollaria päivässä. Melko kallista!

Manhattanille saapuvaa neitoa kehotetaan ymmärtämään, että vaikka hän olisikin kotikaupunkinsa kaunein typykkä, ei New Yorkista välttämättä löydy hänelle töitä. Myöskään tuntemattomien puhelimitse tekemiin työtarjouksiin ei saa tarttua, vaan poliisi on moisten huijaussoittojen sattuessa hälytettävä heti.

Manhattanille voi teoksen mukaan saapua ilman esiliinana toimivaa henkilöä tai sellaisen kanssa. Mortimer kuitenkin kirjoittaa, että iltakymmenen jälkeen yksin kulkeva nainen "voisi yhtä hyvin hirttäytyä".Sinkkujen onneksi oppaasta löytyy myös "esiliinoja" tarjoavan yrityksen numero. Elokuviin tai limonadille nainen voi mennä yksinkin, mutta yöelämään vaaditaan seuralaiseksi mies, "se muutoin turha otus".

Vaikka suurkaupungissa onkin hankalaa suunnistaa yksin, Mortimer muistuttaa, ettei tuntemattomilta saa pyytää apua. Varsinkaan rautatieasemilla tuntemattomille ei missään nimessä saa jutella. Taksi on yksinäiselle naisellekin turvallinen kulkuväline, sillä "gansteritaksikuskit ovat hävinneet yhtä varmasti kuin dodot".

Entä, jos haluaa löytää miehen suurkaupungista? Oppaan mukaan seuralaisen voi löytää tansseista, "ystäväpalvelusta", kirkosta ja jopa koirien tai kylpemisen avulla!

"Nuori neito Manhattanilla", katso kuva oppaasta


MTV3

Lähde: Huffingtonpost.com, Reddit.com

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja