Mainos

Matkailija oppi karulla tavalla, ettei norsua kannata ärsyttää

Matkailijan safarilla kuvaama video todistaa, että norsut voivat halutessaan saada aikaan tuhoisaakin jälkeä. 

Mosambikilaisessa kansallispuistossa sattui alkuviikosta erikoinen tapaus, kun norsu hyökkäsi odottamatta turistin auton kimppuun.

Matkailija oli kuvaamassa savannilla käyskenteleviä norsuja, kun yksi lauman jäsenistä huomasi auton ja ryhtyi juoksemaan vihaisesti sitä kohti. Erikoinen hetki tallentui Rudie Swanepoelin kameraan, jolla kuvatulla videolla kuuluu myös naisen huutoa, ennen kuin norsu hyökkää voimalla auton kimppuun.

Tapahtuneen jälkeen nainen julkaisi videon Facebookissa, jossa se on herättänyt paljon ihmetystä. 

Aggressiivisuuden voi havaita korvista

Kukaan ei tiedä mistä eläin hermostui, mutta aivan kevyesti se ei tilannetta ottanut. Norsu laittoi nimittäin turistin auton täysin uuteen uskoon. Hyökkäyksen jälkeen lommoinen auto oli kääntynyt ylösalaisin ja sen ikkunat olivat rikkoutuneet. Kuljettaja selvisi hyökkäyksestä, mutta hänen vammojensa vakavuudesta ei ole täyttä selvyyttä.

Aivan vahingoittumattomana norsukaan ei tilanteesta selvinnyt, vaan se katkaisi kahakassa kulmahampaansa.  

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Norsujen käyttäytymistä tutkivan Elephant Specialist Advisory Groupin puheenjohtaja Marion Garain mukaan on olemassa eri tapoja nähdä, milloin norsu on vihainen. Ne yrittävät usein käytöksellään selvittää, onko vastaantulija uhka vai ei. Garainilla on kuitenkin yksi neuvo, josta norsun aggressiivisuuden tunnistaa.

– Katso norsun korvia. Jos norsun korvat ovat rennot, se yrittää huijata. Jos norsun korvat ovat jäykkänä takana, uhka on todellinen. Tästä kertoo myös sisäänpäin kääntynyt kärsä, Garain opastaa. 

Video: Tämän videon avulla pääset kurkistamaan, kuinka nopeaa vauhtia maailman nopein eläin voi safarilla oikein juosta.

1:53

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.