Matkabloggaaja kuluista: "Kyllä kesämökkikin rahaa vie"

Elämäntapana matkustaminen 16:56

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut matkabloggaaja ja maabongari Pirkko Schildtin mukaan matkustaminen ei vie rahaa sen enempää kuin kesämökin tai veneen ylläpito.

Maabongauksessa on ideana nähdä maailmaa laajalti, kertoo matkabloggaaja ja maabongari Pirkko Schildt.

– Eli sen sijaan, että käy siinä tutussa, hyväksi havaitsemassaan paikassa, niin etsii aina jokaiselle matkalleen uuden kohteen.

Maabongausta tavoitteellisesti harrastavalla Schildtillä ja hänen miehellään tuli viime syksynä täyteen parikin tavoitetta: Moldovan reissun myötä he ovat käyneet kaikissa Euroopan maissa ja syksyn Aasian matkan myötä sadassa itsenäisessä valtiossa. 

Schildtin mukaan maabongarit kuulevat usein ihmettyjä, kuinka heillä on varaa matkustaa niin paljon.

– Se on vähän valintakysymys – aika harva kyseenalaistaa sitä, että monella suomalaisella on kesämökki, mutta kyllä se kesämökkikin sitä rahaa vie. Ja aika monella suomalaisella on vene. Väittäisin, että ei matkustamisemme sen enempää rahaa vie kuin kesämökin tai purjeveneen ylläpitäminen. 

– Monet maailmanmatkaajista ovat tehneet esimerkiksi sen valinnan, että heillä ei ole lainkaan autoa. 

Meriharakka-matkablogia miehensä kanssa kirjoittava Schildt kertoo blogin suosituimpia juttuja olevan usein tuoreimmat jutut reissun päältä – Aasian matkan aikana lukijat seurasivatkin blogia päivä päivältä.

Kannattaako olla selvillä, missä ulkoministeriö sanoo olevan turvatonta?

– Me olemme aika varovaisia tämän suhteen, että katsomme ennen matkaa, että tämä on järkevä maa lähteä. Vaikka olemme käyneet aika monissa maissa, niin tällä hetkellä emme lähtisi esimerkiksi Jemeniin, Syyriaan tai Libyaan. Nämä ovat kaikki maita, johon ulkoministeriö ei suosittele mentävän. 

Kuinka Pirkko Schildtin ja hänen miehensä maabongausinto sai alkunsa? Voiko tavallinen turisti ryhtyä maabongariksi? Täytyykö maabongarin osata kieliä? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat