Martina Aitolehti ei kelpaa – tälle lihaksikkaalle kaunottarelle suomalaiset antaisivat avaimensa!

Kodin turvaamisessa loman ajaksi kannattaa luottaa maalaisjärkeen Suomalaiset luottaisivat julkisuudenhenkilöistä eniten nyrkkeilijä Eva Wahlströmiin kotinsa turvaamisessa loma-aikana – tätä mieltä oli lähes 20 prosenttia suomalaisista kyselyssä, jossa selvitettiin kenet vastaajat valitsisivat vartioimaan omaa kotiaan.

Vastaajilla oli vaihtoehtoina eri julkisuudenhenkilöitä urheilu- ja viihdemaailmasta aina fiktiivisiin Angry Birds -hahmoihin, ja Eva Wahlstömiin luotetaaan eniten koko maassa. Wahlström on luotettavin kodin vahti myös siksi, että hän pitäisi kodin siistinä ja pysyisi erossa asukkaiden henkilökohtaisista tavaroista.

Kyselyyn vastasi yli tuhat suomalaista touko-kesäkuussa 2012. Kyselyn teetätti Securitas Direct Oy

Toiseksi suosituin kodinturvaaja Itä-Suomessa oli Salatut Elämä -tähti Seppo Taalasmaa, Länsi-Suomessa kestopoliitikko Paavo Väyrynen ja muualla maassa Angry Birds -hahmot. Lapsiperheet jättäisivät kotinsa turvaamisen myös selostaja Antero Mertarannan tai räppäri Elastisen vastuulle. Martina Aitolehden tai Matti Nykäsen vastuulle omaa kotia ei uskallettaisi jättää.

Tutkimuksessa kysyttiin myös kenet suomalaiset haluaisivat naapurikseen julkisuudenhenkilöistä. Suosituin naapuri on Elastinen. Vastaajat asuisivat Elastisen naapurissa mieluummin kuin Martina Aitolehden tai kiinteistökuningatar Kaisan.

Vinkkejä kodin turvaamiseksi loman aikana:

1.Sosiaalinen media. Älä kerro julkisesti Facebookissa tai Twitterissä lomasuunnitelmiasi.

2. Jätä kotisi asutun näköiseksi loman ajaksi. Älä siivoa kaikkia tavaroita lattialta tai pöydiltä. Voit jättää esimerkiksi kahvikupin näkyville.

3. Tyhjennä postilaatikkosi. Täysi postilaatikko viittaa siihen, että talo on tyhjillään. Pyydä naapurisi tai tuttavasi tyhjentämään postilaatikkosi ja samalla kastelemaan kukat. Voit myös kääntää postisi tulemaan mökille loman ajaksi.

4. Muista paloturvallisuus. Irrota seinästä kaikki elektroniset laitteet. Jos kytket päävirran pois, muista, että se katkaisee sähköt myös jääkaapista ja pakastimesta.

5. Hälytysjärjestelmä vähentää murtoriskiä. Hanki hälytysjärjestelmä, joka on liitetty hälytys- ja vartiointipalveluihin tai matkapuhelimeesi. Jo hälytys- ja vartiointipalvelusta kertova tarra ennaltaehkäisee ja vähentää murtojen riskiä.

6. Valo ja ääni. Yksinkertaisen ajastimen käyttö radiossa ja valaisimissa saa aikaan vaikutelman, että joku on kotona. Uudenaikaiset LED-valaisimet eivät tuota juuri lainkaan lämpöä ja vähentävät näin paloriskiä sekä kuluttavat erittäin vähän sähköä.

7. Kytke vesi pois päältä. Tarkista, että astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen venttiilit ovat kiinni.

8. Lukitus. Hyvällä lukolla murtautumisriski vähenee. Muista myös turvalukko.

9. Älä ruoki eläimiä. Pidä huolta, ettei asuntoon jää ruokaa esille, joka houkuttelee paikalle muurahaisia tai muita hyönteisiä. Tyhjennä leipäkorit ja roskakorit.

10. Pyydä apua naapureilta. Hyvä tapa minimoida murtojen ja vahinkojen riskejä on pyytää naapureita tarkkailemaan kotiasi.

Kyselyn teetätti Securitas Direct Oy.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja