Martina Aitolehti avautuu vakavasta onnettomuudesta, joka pisti lupaavan hevosurheilu-uran jäihin: "Se oli sen hevosen loppu sitten"

2:37
Martina Aitolehti avautuu vakavasta hevosonnettomuudesta

Martina Aitolehti päätti orastavan uransa jouduttuaan onnettomuuteen ohjastamansa hevosen kanssa.

Yrittäjä-somevaikuttaja Martina Aitolehti pääsee hemmottelemaan äitiään Anne Aitolehteä huippukokki Kari "Kape" Aihisen avustuksella Illallinen äidille -ohjelman myötä.

Illallisen lomassa kolmikko keskustelee Aitolehdelle rakkaasta hevosharrastuksesta. Aitolehti aloitti hevosurheilun jo varhain lapsuudessaan. Aitolehden äiti muistelee, kuinka hänen piti aikoinaan olla koko ajan ostamassa tyttärensä pyynnöstä hevosille jotain. 

– Ja mammahan osti, Anne Aitolehti naureskelee. 

– Hän oli niin onnellinen, se täytti hänen elämänsä. 

Martina Aitolehti muutti pois kotoa 18-vuotiaana saatuaan töitä ravitallilta Lahden Jokimaalta. Töissä kävi kuitenkin onnettomuus, joka päätti Aitolehden lupaavan uran hevosten parissa. 

– Olin kärryillä ja mentiin vähän kovempaa, se hevonen lähti viemään, eli tarkoittaa, etten saanut pysäytettyä sitä, ja se vaan menee. Sitten me törmättiin semmoiseen kaivonkanteen ja vedettiin ympäri. Mulle ei käynyt mitään, mutta se oli sen hevosen loppu sitten, Aitolehti muistelee. 

Onnettomuudessa olisi voinut käydä todella pahasti myös Aitolehdelle, joka jäi hevosen ja kärryn väliin. Hevonen sai vakavia vammoja jalkoihinsa, jonka takia se jouduttiin lopettamaan. 

Aitolehti pysytteli vuosia poissa ravitalleilta ja kävi silloin tällöin ratsastamassa perinteiseen tapaan. Nyt hän on kuitenkin löytänyt tallielämän uudestaan. 

– Se jäi siihen ja nyt olen tavallaan palannut. 

Yllä olevalta videolta näet, kuinka Martina Aitolehti muistelee vakavaa onnettomuutta.

Illallinen äidille MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tiistaisin klo 20 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja