Mainos

Marks & Spencer sulkee Euroopan myymälänsä.

Britannian suurimpiin vaatekauppoihin kuuluva Marks & Spencer sulkee eurooppalaiset liikkeensä ja tehostaa toimintaansa kotimaassa kannattavuutensa parantamiseksi. Ratkaisu vie runsaat 4 000 työpaikkaa. Marks & Spencer on yrittänyt saada talouttaan oikaistuksi useamman vuoden.

Brittiyhtiön ratkaisu ei vaikuta Suomeen, sillä Marks & Spencer on tehnyt yhteistyötä Stockmannin kanssa eikä sillä ole Suomessa omaa tytäryhtiötä. Kyseessä on ns. franchising-sopimus. Myös muualla tällainen yhteistyö jatkuu. Marks & Spencer -päällikkö Kati Varhee Stockmannilta kertoi, että Marks & Spencer on yksi suurimpia muodin toimittajia Stockmannille. Yhteistyötä on tehty 40 vuotta.

Helsingissä Marks & Spencerin tuotteita on ollut erillisessä rakennuksessa tavarataloa vastapäätä vuodesta 1999. Muuten valikoimaa myydään Stockmannin tavarataloissa. Marks & Spencerin toimitusjohtaja Luc Vandevelde kertoi, että uudelleenjärjestelyillä yhtiö pyrkii keskittymän ydinosaamiseen Britanniassa. Linjaus vähentää rajusti yhtiön ulkomaisia toimintoja.

Eurooppalaisten liikkeiden sulkemisen lisäksi Marks & Spencer aikoo mm. pistää myyntiin amerikkalaisen miestenvaateketjun Brooks Brothersin ja lopettaa postimyynnin Britanniassa. Lisäksi kaksi kolmasosaa brittiliikkeistä uusitaan. Yhtiöllä on kaikkiaan 38 liikettä Euroopassa. Franchising-sopimuksia sillä on 30 maassa.

Sijoittajat olivat tyytyväisiä linjaukseen ja sitä luonnehdittiin jopa vallankumoukselliseksi. Yhtiön osakkeen hinta lähti selvään nousuun.
(STT-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.