Marko Jantunen iski päissään SM-liigaottelussa tehot 2+3 – uutuuselokuva kuvailee käsittämättömän tapahtumaketjun: "Miksi helvetissä?"

0:15
Marko Jantunen mätti SM-liigaottelussa tehot 2+3 helmikuussa 2009 – katso Tulosruudun sähke.

Ex-liigakiekkoilijasta Marko Jantusesta kertova elokuva Laitapuolen hyökkääjä – Solar Films, 2022, kuvailee uskomattoman tapahtumaketjun, jossa humalassa ollut Jantunen nakutti SM-liigaottelussa tehot 2+3. Jantunen muistaa yhä kyseisen päivän ja siihen liittyneet vaihteet.

Pääkuvan video: Marko Jantunen mätti SM-liigaottelussa tehot 2+3 helmikuussa 2009. Myöhemmin paljastui, että Jantunen oli tehotalkoiden aikana humalassa. Katso Tulosruudun sähke kyseisestä ottelusta.

Tapahtumien juuret juontavat helmikuun lopulle vuonna 2009. Jantusen silloinen seura Pelicans kohtasi torstaisessa kotiottelussa Ässät (26.2.2009).

Jantunen saapui peliin päihtyneenä. Hän oli ollut vielä ottelupäivän aamujäillä lievässä humalassa edellisillan jäljiltä. Tätä olotilaa hän korjaili vielä, ottaen lisää olutta. Jantusen kaveri tuli käymään hänen luonansa kello 13, jolloin kiekkoilija oli pahasti humalassa.

– Perhe oli lomalla ja aloin edellisenä iltana nauttimaan viiniä. Tilaisuus teki varkaan, kontrollikyky petti ja rupesin juomaan. Seuraavana päivänä oli peli, Jantunen muistelee MTV Urheilulle.

Tapahtumaketju kuvataan Solar Filmsin uutuuselokuvassa Laitapuolen hyökkääjä. Jantusen mukaan hän ei yksinkertaisesti pystynyt ilmoittamaan olevansa krapulassa, vaan hän tunsi velvollisuutensa pelata palkanmaksajiensa edessä.

– Totta kai se vitutti, kun aamulla heräsi ja mietti, että tänään on työpäivä. Sanoin sen päivän jälkeen, että en tee enää ikinä tätä. Olisiko silloin pitänyt herätä siihen, että kaikki ei ole ok. Miksi dokaan ennen peliä? Miksi helvetissä?

– Ihan jo se, että tykkäsin aina valmistautua hyvin peleihin. Tuo kuvataan hyvin elokuvassa, että miten minun piti vain yrittää selviytyä siitä illasta. Ei mulla ollut yhtään ylimielinen olo, vaan olin helpottunut, että onneksi kaikki meni hyvin. Ajattelin, että "vittu tein viisi pistettä tänään, miten tämä on mahdollista." Olihan siinä melkoinen ristiriita. Koska tiesin, että kaikki olisi voinut mennä aivan päin helvettiä. Ja mitä sitten olisi käynyt? Olisin ollut joukkueen edessä, missä kaikki perustuu luottamukseen, yhteistyöhön ja rehellisyyteen. Se olisi ollut ihan yhtä helvettiä, paskatilanne, Jantunen miettii.

Jantunen pääsi ottelussa "flowtilaan", tehden tehot 2+3. Pelicans voitti sen iltaisen Ässät-pelin 5–2.

– Kyllähän sitä mietti, että on se ihmejätkä. Mutta tyhmä jätkä. Ei tuossa ole mitään hienoa, koska puhutaan vakavista asioista. Oli paha, krapulainen olo, mitä vielä korjasin samana päivänä. Eihän meidän nykypelaajamme tee ikinä tuollaista. Tai toivottavasti ei tee. Olkoon tuo viesti siitä, että älkää tehkö noin. Eikä ne teekään, Jantunen toivoo.

7:47
Video: Laitapuolen hyökkääjä -elokuva kertoo Marko Jantusen selviytymistarinan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja