Saku Koivun ja Jere Lehtisen suora ilmoitus pysäytti päihdeongelmaisen Marko Jantusen – "Se oli ainut asia, mitä he sanoivat"

Laitapuolen hyökkääjä -elokuva kertoo Marko Jantusen selviytymistarinan 7:47
Video: Laitapuolen hyökkääjä -elokuva kertoo Marko Jantusen selviytymistarinan

Ex-liigakiekkoilijan Marko Jantusen tarina kerrotaan uutuuselokuvassa Laitapuolen hyökkääjä – Solar Films, 2022. Elokuvassa tuodaan esille myös Jantusen vanhat ketjukaverit Saku Koivu ja Jere Lehtinen, jotka näyttelivät omaa roolia Jantusen elämän tärkeimmällä hetkellä.

Koivu, Lehtinen ja Jantunen pelasivat samassa ketjussa TPS:ssä kaudella 1993–94. Nuori kolmikko oli tuolloin vahvasti matkalla kohti NHL:ää.

Alla hienoa arkistokuvaa TPS:n ja Jokerien välisestä finaalisarjasta keväällä 1994. 

Tulosruutu: Marko Jantunen, Saku Koivu ja Jere Lehtinen tuikkivat TPS:n tähtinä Jokerit-finaalisarjassa keväällä 1994 2:31
Tulosruutu: Marko Jantunen, Saku Koivu ja Jere Lehtinen tuikkivat TPS:n tähtinä Jokerit-finaalisarjassa keväällä 1994.

Kolmikon yhteinen vuosi tuodaan esille uutuuselokuvassa Laitapuolen hyökkääjä (Solar Films, 2022). Koivuun ja Lehtiseen viitataan myös hetkillä, jolloin Jantunen ajautui elämänsä syvimpään ahdinkoon.

Huumeveloissa ollut Jantunen kääntyi vanhojen ketjukavereidensa suuntaan. Lehtinen ja Koivu eivät halunneet auttaa rahallisesti Jantusta. He olivat kuitenkin isossa roolissa, kun Jantunen teki ison ja hänen elämänsä pelastaneen päätöksen.

– Järjestimme tapaamisen ennen kuin lähdin päihdehoitoon. Se oli kesällä, pari kuukautta ennen sinne menoa. Ainut asia, mitä he sanoivat siinä tapaamisessa, oli se, että on hirveää nähdä vanha ketjukaveri tuossa kunnossa. "Nyt sää lähdet päihdehoitoon, muuten emme edes suostu puhumaan sinun kanssasi", Jantunen avaa MTV Urheilulle kaksikon painokkaita sanoja.

Jantunen jäi pohtimaan suorasanaista viestiä. Lopulta hän hakeutui hoitoon ja raitistui.

– Tuo oli parasta apua, mitä he saattoivat antaa minulle. Olen kiitollinen siitä. Oikeanlainen välittäminen on sitä, että asiat sanotaan rehellisesti. Meillä on hyvät välit ja olemme puhuneet tässä vuosien varrella. Minun elämäni rakkain vuosi oli pelata yhdessä Sakun ja Jeren kanssa. Siitä jäi hyvät muistot, Jantunen hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat