Marko Alanderille voitto keittiömestarikilpailuissa

Marko Alander voitti liharuokien sarjan ja sijoittui kokonaiskilpailussa toiseksi keittiömestareiden kilpailussa, joka järjestettiin Islannissa. Kisa käytiin Reykjavikissa vuosittain pidettävän kansainvälisen ruokatapahtuman Food & Fun -festivaalin yhteydessä.

Suomesta kilpailuun kutsuttiin Marko Alander, joka on työskennellyt kaksi vuotta Helsingin Sokos Hotel Vaakunan ravintola 10th Floorissa. Hänen lisäkseen mukana oli kuusi amerikkalaista ja viisi eurooppalaista keittiömestaria. Kokonaiskilpailun voitti saksalainen keittiömestari Volker Drkosch. Sarjoja oli neljä: paras kalaruoka, paras liharuoka, paras jälkiruoka ja kokonaiskilpailu.

Markon voittoisa annos sisälsi lampaanfileetä kahdella eri tavalla valmistettuna. Mukana oli dijon-hunnutettua lampaan ulkofilettä ja pekoniin käärittyä lampaan sisäfilenoisettia, haudutettua pinaattia ja tomaatti-munakoisovinaigrettea. Huhtikuussa 2002 Marko Alander osallistui keittiömestareiden jatkovalmennukseen New Yorkin Kulinaarisessa Instituutissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja